Лудило је подигло улог: Конгрес САД отворен уз молитву која завршава са а-мен и а-вумен (ВИДЕО)

Тражимо то у име монотеистичког бога, Браме, односно бога који је знан по многим именима од стране бројних различитих вјера. Еј-мен и еј-вумен! Тако је демократа Едвард Кливер отворио Конгрес САД. Није шала!

понедељак, 4 јануара, 2021 / 21:35

Америка још једном своје проблеме, особито расизам и полне политике, извози остатку свијета у једном крајње неписменом и простачком маниру.

Амен, односно амин, преводи се на српски обично као "нека буде тако" или "нека буде воља твоја" (Божија). То је термин семитског поријекла и нема никакве везе са енглеском ријечи мен (man), а самим тим ни са женом (woman).

У питању је, уз сву вољу да се пристојно изразимо, потпуна децивилизацијска глупост, тим више што је изговара свештеник. Кливер је пастор Уједињених методиста и са приличном сигурношћу можемо тврдити да зна право значење ријечи "амин", али намјерно бира да је изговори тако из популистичке агенде.

Након разних новотарија, а поготово предизборног измишљања свеца од криминалца и отпочињањем противтрамповских насилних демонстрација покрета Црни животи значе, у којим су рушене статуе Кристофора Колумба као бијелог супрематисте; дошла је на ред и потпуна банализација и англицизација ритуалне ријечи коју користе управо све те религије које је поменуо у завршници молитве Едвард Кливер. И која је за многе од њих несумњиво увредљива.

Но, какве везе има што "амин" нема никакве везе са неравноправношћу жена, када се ево Кливер тиме пробио и у вијест Фронтал.РС, а камоли код већ добрано испамећене политичке сцене у Сједињеним Ентиетима Америке и тамошњим фејкњузерима?

Да изненађењима не буде крај, извори Фронтал.РС кажу да је Едвард Кливер копредсједавајући нечега што се назива "српски кокус" у Конгресу САД.Оставите одговор