Лихт: ЕУ ријешење за регион и Србију

Предсједница Београдског фонда за политичку изузетност Соња Лихт изјавила је да је апсолутно увјерена да Европска унија одговор и рјешење за регион и Србију. Једна од наших дебата је била да ли је Балкан успешна прича. Сама чињеница да смо поставили то питање је успех и овај регион ће бити једини постконфликтна територија која има […]

субота, 22 септембра, 2012 / 16:38

Предсједница Београдског фонда за политичку изузетност Соња Лихт изјавила је да је апсолутно увјерена да Европска унија одговор и рјешење за регион и Србију.

Једна од наших дебата је била да ли је Балкан успешна прича. Сама чињеница да смо поставили то питање је успех и овај регион ће бити једини постконфликтна територија која има шансе да постане део најуспјешније политичке и творевине мира, ЕУ, рекла је Лихт на затварању Другог београдског безбедносног форума.

Прошле године сам завршила конференцију обећањем да ћемо се следеће године бавити људском безбедности, рекла је Лихт и истакла да је била у праву у томе јер је један од гостију била и Мери Калдер, са Лондонске школе економије и политике.

Калдер је пре 21 годину учествовала на конференцији у Београду и написала „дезинтеграција Југославије могла би да угрози интеграцију Европе”, подсјетила је Лихт.

Сада је, рекла да се плаши балканизације ЕУ, рекла је Лихт и додала да оставља експертима да о томе размишљају.

Лихт је рекла да безбједности нема без партнерства и у име једног од организатора Београдског безбедносног форума је захвалила партнерима који су помогли организацију форума.0 КОМЕНТАРА

  1. Знам ја шта је рјешење за Србију,али не знам шта је рјешење за ову сподобу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *