Лихт: ЕУ ријешење за регион и Србију

Предсједница Београдског фонда за политичку изузетност Соња Лихт изјавила је да је апсолутно увјерена да Европска унија одговор и рјешење за регион и Србију. Једна од наших дебата је била да ли је Балкан успешна прича. Сама чињеница да смо поставили то питање је успех и овај регион ће бити једини постконфликтна територија која има […]

субота, 22 септембра, 2012 / 16:38

Предсједница Београдског фонда за политичку изузетност Соња Лихт изјавила је да је апсолутно увјерена да Европска унија одговор и рјешење за регион и Србију.

Једна од наших дебата је била да ли је Балкан успешна прича. Сама чињеница да смо поставили то питање је успех и овај регион ће бити једини постконфликтна територија која има шансе да постане део најуспјешније политичке и творевине мира, ЕУ, рекла је Лихт на затварању Другог београдског безбедносног форума.

Прошле године сам завршила конференцију обећањем да ћемо се следеће године бавити људском безбедности, рекла је Лихт и истакла да је била у праву у томе јер је један од гостију била и Мери Калдер, са Лондонске школе економије и политике.

Калдер је пре 21 годину учествовала на конференцији у Београду и написала „дезинтеграција Југославије могла би да угрози интеграцију Европе”, подсјетила је Лихт.

Сада је, рекла да се плаши балканизације ЕУ, рекла је Лихт и додала да оставља експертима да о томе размишљају.

Лихт је рекла да безбједности нема без партнерства и у име једног од организатора Београдског безбедносног форума је захвалила партнерима који су помогли организацију форума.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *