Кустурица: Постоји идеја да будем кандидат СНСД у Требињу

Филмски режисер Емир Кустурица могао би бити кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња на наредним локалним изборима?! „Идеја постоји“, одговорио је данас кратко Емир Кустурица за Радио Требиње, не жељевши да открије више детаља. Незваничне информације да би Емир Кустурица могао бити први адут СНСД-а на локалним изборима наредне године појавила се још прије три мјесеца […]

понедељак, 17 августа, 2015 / 15:38

Филмски режисер Емир Кустурица могао би бити кандидат СНСД-а за градоначелника Требиња на наредним локалним изборима?!

„Идеја постоји“, одговорио је данас кратко Емир Кустурица за Радио Требиње, не жељевши да открије више детаља.

Незваничне информације да би Емир Кустурица могао бити први адут СНСД-а на локалним изборима наредне године појавила се још прије три мјесеца из извора блиских требињском СНСД-у, али службене потврде – нема. Незванично, о могућој кандидатури Кустурице разговарало се и на недавно одржаним састанцима локалних структура ове странке.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Лука Петровић је за Радио Требиње рекао „да постоје индиције, али да је рано говорити о томе, јер још није одржана сједница Градског нити Главног одбора СНСД-а“.

Петровић је навео да није лично разговарао са Кустурицом на ову тему.

Вучуревић: Побјеђујем, макар и Кустурица био противкандидат

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић увјерен је у своју побједу и на наредним локалним изборима.

„Може СНСД кандидовати било кога, али ја ћу побиједити“, прокоментарисао је Вучуревић кратко информације да је Кустурица потенцијални кандидат за првог човјека Требиња.

Комбинације: Петровић, Пртило, Вукановић…

Према незваничним сазнањима портала Требиње Лајв у игри су двије комбинације. Тако би у првој кандидати за градоначелника били Лука Петровић из СНСД, Слободан Пртило из СДС, Славко Вучуревић из ПДП, Слободан Шараба из НДП. Кандидата за градоначелника у овој комбинацији требао би да понуди и локални Покрет за Требиње чији је предсједник Никола Секуловић, а и новоформирани такозвани „изворни СДС“.

Друга комбинација потенцијалних кандидата, која је према садашњем стању реалнија од претходне, већ се у граду назива умјетничким саставом, наводи портал. С једне стране требао би се наћи Емир Кустурица, највјероватније као независни кандидат кога би подржао СНСД, док би с друге стране СДС у борбу са прослављеним режисером подржао Небојшу Вукановића, некадашњег кандидата за градоначелника, али и актуелног савјетника Младена Босића.

Судбина актуелног градоначелника Славка Вучуревића завислиа би од договора Младена Босића и Младена Иванића. ПДП би инсистирао да СДС поново пружи подршку Вучуревићу, док би СДС радије подржао Вукановића. У случају да актуелни градоначелник Требиња ипак остане без подршке, чека га мјесто амбасадора БиХ у Црној Гори, каже извор требињског портала.

На њему се оцјењује да се требињски одбор СДС налази у кризи, јер млађи кадрови желе истиснути старије, док у СНСД не желе имати свог кандидата "свјесни да не могу поправити катастрофално стање у граду". Наводи се да и у СНСД постоје сукоби, те да би и ова странка, попут СДС, из њих жели изаћи подршком нестраначкој личности.

У случају да Кустурица буде кандидат за градоначелника града подно Леотара, претходно ће се морати испунити његови услови, а једни од њих су, спекулише се, подршка за изградњу филмског града, комплекса Херцеговачке грачанице, бициклистичке стазе, привредни опоравак Требиња.0 КОМЕНТАРА

 1. Svaka čast ovaj put ste me preduhitrili sinoć sam u gradu čuo ovu vijest.Što se tiče ostalih kombinacija opozicija po mom mišljenju ima šanse samo ako podrži Vukana.Što se tiče SNSD kusta im je kec iz rukava sa bilo kojim drugim kandidatom bi glat izgubili iako nisu za podcjenjivanje pare kojima raspolažu a ne bi isključio mogućnost da je jedan od motiva zbog kojih žure sa zakonom o radu i mogućnost da otpuste dio radnika u energetskom sektoru i zaposle one koji donesu desetine gjasova.Baja je rukovodstvo SNSD u tb birao po svojoj mjeri svi odreda su bahati krkani i bilo je tu sukoba koliko hoćeš ali na okupu ih drže milioni koje „jede maca“ i pitanje je kako bi ta ekipa funkcionisala sa kustom mada ni on nije alergičan na pare i vjerovatno će leći na rudu ako cifra bude imala dovoljno nula na kraju.
  Što se tiče opozicije ona je izgubljena u prostoru i vremenu i takvi su im i kandidati.PO mom mišljenju imali bi nekakve šanse da svi podrže Vukana a to je vrlo malo vjerovatno pogotovo bezuslovna podrška jer su i te stranke prepune bahatih krkana koji bi do funkcija pa i preko leševa i jedini način da podrže Vukana je da pristane na njihove ucjene a onda sve nema smisla.Prtilo je potrošena priča u tb a nema ni motiva jer je sve svoje davno pozapošljavo i materijalno obezbjedio, gospođa koja nam saopštava vijesti o poskupljenju struje je njegova žena a po struci je koleginica našoj premijerci…Vučurević će u slučaju kandidature dobiti 90% glasova Zupčana jer će vjerovatno dotad dobiti vodu a od ostalih par procenata onih koji imaju interesa.
  kad su u pitanju Šaraba i Sekulović radi se o bolesnim ambicijama i njihova kandidatura ima smisla samo kao sabotaža „opozicije“
  Da malo reklamiram Trebinje ako admin ne skine besplatnu reklamu.Sinoć su kroz „bijele platane“ za par sati prošli Kusta,Monika,Zoran Cvijanović,Nebojša Glogovac i Bodiroga a možda sam nekoga i propustio da vidim.

 2. Кустурица би добро дошао Требињу да не ваде очи једни другим Вучуревић, Вукановић,и остали.

  Иначе, ако буде кандидат за градоначелника, неће бити независан, то ће бити испред ЗОРЕ као њен почасни предсједник, можда убрзо и прави предсједник зелених Српске.

  Идеја не смије умријети, Лазаревић ће радо уступити мјесто некоме ко има ауторитет и менаџерско знање да се проведе ова спасоносна прича у Српској.

  Још ако Стевандић прихвати програм зелених и тиме постанемо парламентарна партија, онда рачунајте да се могу десити чуда по питању пољопривреде, туризма, екологије, културе и спорта у Српској.