Крвна група у личној карти – 45 КМ

Договорена је нижа цијена за одређивање крвне групе грађанима који овај податак желе уписати у нову личну карту, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите РС. Како би изашли у сусрет грађанима Републике Српске, Министарство здравља и социјалне заштите затражило је од руководства Завода за трансфузијску медицину Републике Српске, да пронађе начин да понуди […]

понедељак, април 1, 2013 / 12:52

Договорена је нижа цијена за одређивање крвне групе грађанима који овај податак желе уписати у нову личну карту, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите РС.

Како би изашли у сусрет грађанима Републике Српске, Министарство здравља и социјалне заштите затражило је од руководства Завода за трансфузијску медицину Републике Српске, да пронађе начин да понуди најнижу цијене за одређивање крвне групе грађанима који овај податак желе да упишу у нову личну карту.

Иако су у Републици Српској цијене наведених услуга регулисане цјеновником Фонда здравственог осигурања, а на основу процјене о утрошеном материјалу, медицинском кадру који ради ту услугу, потребног времена и опреме, за овај специфични случај Завод је предложио најнижу могућу цијену која износи 45 КМ, а да се при томе испоштују сви принципи у квалитету рада и сигурности добијених резултата.

Приједлог Завода је прихваћен од стране Министарства и већ од сутра 02. априла 2013. године грађани ће бити у могућности да добију услугу одређивања крвне групе за уписивање у личну карту по наведеној цијени.

За добровољне даваоце крви ова услуга се неће наплаћивати, стоји у саопштењу.Оставите одговор