Кривичне пријаве за Невесињце који су пјевали Бајагину пјесму док је пролазила премијерка

Припадници МУП Републике Српске легитимисали су госте једног невесињског локала и најавили подношење прекршајних пријава против више лица која су пјевала Бајагину пјесму "Пада Влада" у тренутку док је премијерка Жељка Цвијановић са пратњом и страначким првацима шетала улицама Невесиња, наводи се у саопштењу За правду и ред – Листа Небојше Вукановића. Они су оштро […]

понедељак, 18 августа, 2014 / 14:45

Припадници МУП Републике Српске легитимисали су госте једног невесињског локала и најавили подношење прекршајних пријава против више лица која су пјевала Бајагину пјесму "Пада Влада" у тренутку док је премијерка Жељка Цвијановић са пратњом и страначким првацима шетала улицама Невесиња, наводи се у саопштењу За правду и ред – Листа Небојше Вукановића.

Они су оштро осудили покушај застрашивања грађана Невесиња од стране полиције и институција које су под контролом владајућег режима. Како се наводи у саопштењу, припадници МУП Републике Српске легитимисали су госте једног невесињског локала и најавили подношење прекршајних пријава против више лица која су пјевала Бајагину пјесму „Пада Влада" у тренутку док је премијерка Жељка Цвијановић са пратњом и страначким првацима шетала улицама Невесиња.

-Иако смо прије 14 година бар календарски закорачили у 21. вијек овакво понашање умногоме нас подсјећа на 1948. годину, Голи оток и терор злогласне ОЗНЕ, касније УДБЕ, која је због пјевања патриотских пјесама и лажних монтираних оптужница хапсила и прогонила неподобне и непослушне, наводи се у саопштењу За правду и ред – Листе Набојше Вукановића.

Даље се каже да велики број старих "удбаша" преобучених у нове кошуље и данас игра важну улогу и вуче конце на домаћој политичкој сцени, „па не треба да нас чуди овакво понашање представника режима". —-Грађани имају право да слободно изражавају своју вољу, пјевају пјесме и јавно износе свој став и незадовољство радом актуелне власти. Полиција не треба да брани Владу од грађана, већ поштује законе, процесуира и хапси одговорне и штити грађане који су постали жртве корупцијонашког система, неодговорног и бахатог понашања политичара на власти.

За правду и ред – Листа Небојше Вукановића нада се да ће МУП РС одустати од процесуирања групе Невесињаца који су пјевањем пјесама изразили своје мишљење о раду актуелне Владе, и да у току предстојеће предизборне кампање неће бити уцјена и притисака на грађане.

-Умјесто што јефтиним представама и даље покушава да ствара лажни имагинарни свијет, представници власти требали би да се врате у реалност, разумију поруку грађана Невесиња и осталих дијелова Републике Српске, прихвате критику и схвате да је дошло крајње вријеме да се сведу рачуни и казне сви пропусти, пропали пројекти, злоупотребе и криминал почињен у протеклих осам година, наводи се у саопштењу.0 КОМЕНТАРА

 1. Као легалиста, молим коментаторе блиске властима (тзв. чуваре капије) да нас упознају са садржајем декрета који су ови момци прекршили и да нам појасне:
  Смијемо ли пјевати друге Бајагине пјесме?
  Смијемо ли слушати ову и остале Бајагине пјесме?
  Колико (у децибелима) смијемо појачати?
  Смијемо ли рецитовати пјесму „Пада Влада“?

 2. I ponovo zahtijevam od administratora da ne objavljuje uvredljive komentare. Psovanje spada u uvredljive sadržaje i molim vas da ih ubuduće blokirate. Ja sam se našalio nikoga ne uvrijedivši svojim komentarom, a račićeva reakcija je neprimjerena i sramotna za nekoga ko je postavio sliku četničkog vojnika kao paravan za svoj primitivizam.

 3. Ne treba nista brisati ako nije prijetnja ili uvreda uvrede radi. Komentari sektasa su uvreda za mozak sami po sebi, ali ih ne treba brisati.
  Spontane reakcije su spontane reakcije. Jer narodu srpskom u Republici Srpskoj popustaju zivci poslije skoro 9 godina diktature i mentalne i svake druge tiranije Mileta Dodika i njegovih poltrona.
  Zeljka Cvijanovic je toliko iritantana kao da je zavrsila akademiju, ma sta akademiju, fakultet za iritantnost.
  A ovim titoistickim skandalom pokazuje samo kolika je jadnica poltronska..

 4. Kažu da je ljudska glupost beskonačna, ali gluposti naše vlasti zaista, ali zaista nemaju granice. Krivične prijave zbog pjevanja pjesme, pa šta bi bilo da se neko pokušao obratiti Cvijanovićki?! Ubili bi ga ili šta?! Za koje krivično djelo uopšte mogu biti procesuirani? Krivičo djelo pjevanje pjesme koja se ne sviđa Cvijanovićki?! Dragi bože, kakav apsurd.

 5. Ima scena u seriji „Više od igre“, kad pjevaju „Marseljezu“, pa upadne pandur i zabrani im da pjevaju, a onda oni iz inata, opletu da pevaju „Sojčice, devojčice, tresi mesi…“
  Ajd i meni pišite prijavu što sve ovo pišem, majku vam! Kako ne razumijete da tako stvarate samo veći bijes u narodu, sad hoću iz inata da pjevam na sav glas šta mi možete? Srbin kad pjeva, uglasnom pjeva što mu nije dobro!

 6. Zašto uopšte prijetiti pjevačima?Da li je važno kakva je prijava ili je važno zašto prijava?Nažalost došla su teška vremena u kojima će biti sankcionisan i krivi pogled a ne pjesma.Da li ti što sada prete građanima znaju da sutra može doći do promjene vlasti.Onda će biti morali smo naredili su.Teško onoj vlasti koja se boji svoga naroda i njegove pjesme.

 7. @ psihodelija, 19.08.2014. 09:29:19

  Ovo ti je bolan ona priča koje nema ali je novinari ispričaju da bi ispunili mjesečnu normu priloga. Stvari su se zapravo odigrale ovako.

  Radni je dan u radno vrijeme. Došli neki fino obučeni ljudi sa sve bjesnom pratnjom i bjesnim autima. Ekipa navijača iz lokalne kafane zapjevala, prišo im stari prašinar pa odbrusio – Tišina tamo da ne bih prijavu pis’o nekom!

  Naišo naš Vukan i sačinio obavještenje. Eto ništa drugo njemu važnije nije bilo.

 8. Malaargeta,(не обраћам се теби лично) 18.08.2014. 21:09:14 [124873]
  I ponovo zahtijevam od administratora da ne objavljuje uvredljive komentare. Psovanje spada u uvredljive sadržaje

  Кад господин „рачић“ опсује, то је умјетност.
  У позадини његових псовки нема трунке подлости, покварености, злобе…,његови су коментари увијек искрени, погађају у срж проблема и одсликавају оно што мисли огромна већина овог народа, зато од мене има и имаће увијек испред имена ријеч ГОСПОДИН.

  Када предсједник једног народа псује јавно некоме мајку,вријеђа, пријети, маше прстом…,то није ништа друго до примитивизам, простаклук,“сељаклук“, некултура, неваспитање…,

  Још су ми огавнији ови лафо цивилизовани, културни, који док лијевом руком машу против примитивизама десна им дубоко у туђем џепу, или жестоко подржавају такве.

 9. ex-1978, 19.08.2014. 10:07:20

  Баш фино што си подијелио овде са нама шта се дешава у твојој глави и како ти себи увече представиш чињенице да ти сутра буде лакше.

  Ае сад мрш на годишњи, јебо ли те пас чифутски.

 10. Полиција припријетила пјевачима? Удбо моја брани свога газду? Па није то наша полиција, већ приватна о томе ми говоримо цијело вријеме, али режимци кажу добро да је њу Додик спасио? Од кога је спашена таква полиција? Од оног истог народа коме треба да служи и да проводи ред и закон, а не неред и безакоње актуелног режима!
  После ћемо отресати ушима кад нам неки високи или било који кидише на полицију РС да се укине, јер је буквално ауторизована и претворена у полицијски ешалон једне политичке странке!

 11. busac123, 19.08.2014. 04:07:00 [124891]
  Predlazem frontalovcima da naprave top-listu potencijalnih „smetajucih“ pjesama da ne bi ometali „ozbiljnu i odgovornu vlast u radu“

  Послије Бајаге на листу кандидујем његовог пријатеља Бору Чорбу, са пјесмама „Члан мафије“ и „Ал Капоне“.

 12. @ratio

  *
  Jovan Jovanović Zmaj*
  *(1833-1904)*
  * *
  * *
  *“JUTUTUNSKAJUHAHAHA“*
  *“ „*
  *“ „*
  U kraljevstvu Jutututu1
  Kralj trinajsti Balakaha2
  Obećao svom narodu
  Da će dati juhahaha.3

  Samo neka budu verni,
  Nek vojuju o svom kruhu,
  Neka ćute i nek žmure,
  Nek plaćaju juhuhuhu.4

  Poslušni su Jututunci,
  Plaćali su juhuhuhu,
  Ćutali su, žmurili su,
  Vojevali o svom kruhu.

  A prolećem svakog goda
  Popne s’ na breg Balakaha,
  Pa poviče gromoglasno:
  Dobićete juhahaha!

  U kralja su jake prsi,
  Grlat li je Balakaha,
  Kad poviče, brda s’ ore –
  Juhahaha, haha, haha!

  Svi se grotom smejat stanu,
  Sve se trese brat do brata,
  A od smeha, teška smeha,
  Za trbuh se i kralj hvata.

  A štaim je tako smešno?
  Il’ je smešan Balakaha?
  Il’ su smešni Jututunci?
  Il’ je smešno „juhahaha“?

  Sve troje je dosta smešno,
  Ponajviše Balakaha,
  Kad ozbiljno, milostivo,
  Progovori: Juhahaha!

  Srećni su ti Jututunci,
  Srećan li je Balakaha,
  Kad ih tako razveseli
  Prazna rečca: Juhahaha!

 13. @ratio

  *
  Jovan Jovanović Zmaj*
  *(1833-1904)*
  * *
  * *
  *“JUTUTUNSKAJUHAHAHA“*
  *“ „*
  *“ „*
  U kraljevstvu Jutututu1
  Kralj trinajsti Balakaha2
  Obećao svom narodu
  Da će dati juhahaha.3

  Samo neka budu verni,
  Nek vojuju o svom kruhu,
  Neka ćute i nek žmure,
  Nek plaćaju juhuhuhu.4

  Poslušni su Jututunci,
  Plaćali su juhuhuhu,
  Ćutali su, žmurili su,
  Vojevali o svom kruhu.

  A prolećem svakog goda
  Popne s’ na breg Balakaha,
  Pa poviče gromoglasno:
  Dobićete juhahaha!

  U kralja su jake prsi,
  Grlat li je Balakaha,
  Kad poviče, brda s’ ore –
  Juhahaha, haha, haha!

  Svi se grotom smejat stanu,
  Sve se trese brat do brata,
  A od smeha, teška smeha,
  Za trbuh se i kralj hvata.

  A štaim je tako smešno?
  Il’ je smešan Balakaha?
  Il’ su smešni Jututunci?
  Il’ je smešno „juhahaha“?

  Sve troje je dosta smešno,
  Ponajviše Balakaha,
  Kad ozbiljno, milostivo,
  Progovori: Juhahaha!

  Srećni su ti Jututunci,
  Srećan li je Balakaha,
  Kad ih tako razveseli
  Prazna rečca: Juhahaha!

 14. Jututunska narodna himna

  Bože sveti, podrži nam Kralja,
  zdrava, krepka, ohola i slavna,
  jer na zemlji nit je katkad bilo,
  niti će mu ikad biti ravna.
  Ovaj narod vrlo dobro znade
  da je stvoren samo Kralja radi,
  da Mu daje poreze i hvale,
  da Ga dvori i ponizno kadi.

  Bože silni s visoka žilišta,
  saslušaj nam nasu želju staru,
  Bože silni, ne daj nikom ništa,
  da što više ostane Vladaru.
  Radi Njega sva stvorenja žive,
  radi Njega sunce greje s neba,
  a taj narod, a tu zemlju našu,
  podrži je-ako Kralju treba.
  Oduzmi nam i želje i glasa,
  oduzmi nam mudrovanja kleta,
  da Njegovu nameru ne preči,
  da Njegovoj mudrosti ne smeta.
  Daj Mu s neba najsvetlije dare,
  policije špicle i žandare,
  ako neće da dušmana svali,
  bar na svome nek srce iskali.
  Nek narodi našu slavu znadu,
  a nas puste čmavati u hladu,
  al’ i onda nek je straža jaka,
  jera ima sana svakojaka.

  Jovan Jovanović Zmaj, 1865. godine

 15. Jututunska narodna himna

  Bože sveti, podrži nam Kralja,
  zdrava, krepka, ohola i slavna,
  jer na zemlji nit je katkad bilo,
  niti će mu ikad biti ravna.
  Ovaj narod vrlo dobro znade
  da je stvoren samo Kralja radi,
  da Mu daje poreze i hvale,
  da Ga dvori i ponizno kadi.

  Bože silni s visoka žilišta,
  saslušaj nam nasu želju staru,
  Bože silni, ne daj nikom ništa,
  da što više ostane Vladaru.
  Radi Njega sva stvorenja žive,
  radi Njega sunce greje s neba,
  a taj narod, a tu zemlju našu,
  podrži je-ako Kralju treba.
  Oduzmi nam i želje i glasa,
  oduzmi nam mudrovanja kleta,
  da Njegovu nameru ne preči,
  da Njegovoj mudrosti ne smeta.
  Daj Mu s neba najsvetlije dare,
  policije špicle i žandare,
  ako neće da dušmana svali,
  bar na svome nek srce iskali.
  Nek narodi našu slavu znadu,
  a nas puste čmavati u hladu,
  al’ i onda nek je straža jaka,
  jera ima sana svakojaka.

  Jovan Jovanović Zmaj, 1865. godine

 16. Наши дани

  Владислав Петковић Дис

  Развило се црно време опадања,
  Набујао шљам и разврат и пороци,
  Подиг’о се трули задах пропадања,
  Умрли су сви хероји и пророци.
  Развило се црно време опадања.Прогледале све јазбине и канали,
  На високо подигли се сутерени,
  Сви подмукли, сви проклети и сви мали,
  Постали су данас наши суверени.
  Прогледале све јазбине и канали.Покрадени сви храмови и ћивоти,
  Исмејане све врлине и поштење,
  Понижени сви гробови и животи,
  Упрљано и опело и крштење.
  Покрадени сви храмови и ћивоти.Закована петвековна звона буне,
  Побегао дух јединства и бог рата,
  Обесисмо све празнике и трибуне,
  Гојимо се од грехова и од блата.
  Закована петвековна звона буне.Од пандура створили смо великаше,
  Достојанства поделише идиоти,
  Лопови нам израђују богаташе,
  Мрачне душе назваше се патриоти.
  Од пандура створили смо великаше.Своју мудрост расточисмо на изборе,
  Своју храброст на подвале и обеде,
  Будућности затровасмо све изворе,
  А поразе прогласисмо за победе.
  Своју мудрост расточисмо на изборе.Место светле историје и гробова,
  Васкрсли смо све пигмеје и репове,
  Од несрећне браће наше, од робова,
  Затворисмо своје очи и џепове.
  Место светле историје и гробоваОстала нам још прашина на хартији,
  К’о једина успомена на џинове,
  Сад сву славу пронађосмо у партији,
  Пир поруге дохватио све синове.
  Остала нам још прашина на хартији.Под срамотом живи наше поколење,
  Не чују се ни протести ни јауци,
  Под срамотом живи наше јавно мнење,
  Нараштаји, који сишу к’о пауци.
  Под срамотом живи наше поколење.Помрчина притиснула наше дане,
  Не види се јадна наша земља худа,
  Ал’ кад пожар подухвати на све стране,
  Куда ћемо од светлости и од суда!
  Помрчина притиснула наше дане.

 17. Наши дани

  Владислав Петковић Дис

  Развило се црно време опадања,
  Набујао шљам и разврат и пороци,
  Подиг’о се трули задах пропадања,
  Умрли су сви хероји и пророци.
  Развило се црно време опадања.Прогледале све јазбине и канали,
  На високо подигли се сутерени,
  Сви подмукли, сви проклети и сви мали,
  Постали су данас наши суверени.
  Прогледале све јазбине и канали.Покрадени сви храмови и ћивоти,
  Исмејане све врлине и поштење,
  Понижени сви гробови и животи,
  Упрљано и опело и крштење.
  Покрадени сви храмови и ћивоти.Закована петвековна звона буне,
  Побегао дух јединства и бог рата,
  Обесисмо све празнике и трибуне,
  Гојимо се од грехова и од блата.
  Закована петвековна звона буне.Од пандура створили смо великаше,
  Достојанства поделише идиоти,
  Лопови нам израђују богаташе,
  Мрачне душе назваше се патриоти.
  Од пандура створили смо великаше.Своју мудрост расточисмо на изборе,
  Своју храброст на подвале и обеде,
  Будућности затровасмо све изворе,
  А поразе прогласисмо за победе.
  Своју мудрост расточисмо на изборе.Место светле историје и гробова,
  Васкрсли смо све пигмеје и репове,
  Од несрећне браће наше, од робова,
  Затворисмо своје очи и џепове.
  Место светле историје и гробоваОстала нам још прашина на хартији,
  К’о једина успомена на џинове,
  Сад сву славу пронађосмо у партији,
  Пир поруге дохватио све синове.
  Остала нам још прашина на хартији.Под срамотом живи наше поколење,
  Не чују се ни протести ни јауци,
  Под срамотом живи наше јавно мнење,
  Нараштаји, који сишу к’о пауци.
  Под срамотом живи наше поколење.Помрчина притиснула наше дане,
  Не види се јадна наша земља худа,
  Ал’ кад пожар подухвати на све стране,
  Куда ћемо од светлости и од суда!
  Помрчина притиснула наше дане.

 18. Riblja corba

  Ja cu da pevam

  Vecera je gotova
  ima puno otrova
  svi jedemo splacine
  na razlicite nacine

  Napisali ustave
  da mozak zaustave
  napisali zakone
  da se bolje zaklone

  Eno, ide istina
  dronjavo obucena
  grbava i mrsava
  krvava, pretucena

  Danas nema nastave
  okacite zastave
  urlajte parole
  jer salju patrole

  Ref.
  A ja cu da pevam
  makar i promuklo
  a ja cu da pevam
  kud puklo da puklo
  ja cu da pevam

  Kad zatvore sagrade
  delice se nagrade
  nagradjeni dobiju
  batine i robiju

  Radnici i radnice
  ne budite gladnice
  uvek ima kol’ko treba
  govana i hleba

  Vojska vrsi obrede
  u cast svoje pobede
  trose nase zarade
  da naprave parade

  Vecera je gotova
  ima puno otrova
  svi jedemo splacine
  na razlicite nacine

  Ref.

  Ja cu da pevam

 19. Riblja corba

  Ja cu da pevam

  Vecera je gotova
  ima puno otrova
  svi jedemo splacine
  na razlicite nacine

  Napisali ustave
  da mozak zaustave
  napisali zakone
  da se bolje zaklone

  Eno, ide istina
  dronjavo obucena
  grbava i mrsava
  krvava, pretucena

  Danas nema nastave
  okacite zastave
  urlajte parole
  jer salju patrole

  Ref.
  A ja cu da pevam
  makar i promuklo
  a ja cu da pevam
  kud puklo da puklo
  ja cu da pevam

  Kad zatvore sagrade
  delice se nagrade
  nagradjeni dobiju
  batine i robiju

  Radnici i radnice
  ne budite gladnice
  uvek ima kol’ko treba
  govana i hleba

  Vojska vrsi obrede
  u cast svoje pobede
  trose nase zarade
  da naprave parade

  Vecera je gotova
  ima puno otrova
  svi jedemo splacine
  na razlicite nacine

  Ref.

  Ja cu da pevam

 20. Riblja corba

  Ja cu da pevam

  Vecera je gotova
  ima puno otrova
  svi jedemo splacine
  na razlicite nacine

  Napisali ustave
  da mozak zaustave
  napisali zakone
  da se bolje zaklone

  Eno, ide istina
  dronjavo obucena
  grbava i mrsava
  krvava, pretucena

  Danas nema nastave
  okacite zastave
  urlajte parole
  jer salju patrole

  Ref.
  A ja cu da pevam
  makar i promuklo
  a ja cu da pevam
  kud puklo da puklo
  ja cu da pevam

  Kad zatvore sagrade
  delice se nagrade
  nagradjeni dobiju
  batine i robiju

  Radnici i radnice
  ne budite gladnice
  uvek ima kol’ko treba
  govana i hleba

  Vojska vrsi obrede
  u cast svoje pobede
  trose nase zarade
  da naprave parade

  Vecera je gotova
  ima puno otrova
  svi jedemo splacine
  na razlicite nacine

  Ref.

  Ja cu da pevam

 21. Успаванка за Рајка В.

  Drazen Milosavljevic

  Пиво пије Лабус Милораде,
  Са њим сједи Скенди побратиме,
  Пиво пију, спец’јалци их бију,
  Побратими мушку сузу лију.

  Уто дође Жељка премијерка,
  А Скенди је испод ока мјерка,
  Милораде црно пиво точи,
  Премијерки засјајише очи.

  Пусти Жељка Цвијанова сузу,
  мушку тешку на из Беча блузу.
  Суну пиво у ждријело па грми:
  Жбири моји, не млат’те јунака!
  То су моји министри из сјене,
  Куде Милу, цјеливају мене.

  Кад то зачу Рајчин Васковићу,
  Милораду главном мобтел назва,
  Слушај Миле, завјеру ти кује,
  С душманима твојим ашикује.

  Пусти Рајко теорије мрачне,
  Жеки му је са мастера друга,
  Послије тебе и Славкана мудрог
  Она ми је највјернији слуга.

  Но ти сједи Васковић Рајчине,
  Па наоштри луђачко ти перо,
  По Копу и студентима удри,
  Побро мили, ветерану мудри.

  Спјевано поводом отварања новог паба у Борику у режији Лабуса и Скендија, а као реакција на Лабусово опјевавање актуелних политичких дешавања у десетерцу.

  *Рајко Васковић је епско-митски блогер, неисторијска личност

 22. Kakvo ulvacenje u guzicu, ne mogu da vjerujem. Da je glavni baja pametan, sad bi pokaznjavao policajce zbog uvlacenja u guzicu (bez obzira sto se o njemu radi) i maltretiranja gradjana i time pokazao da mu nimalo ne smeta sto se pjeva ovo ili ono, i ispao bi mnogo veci Baja nego sto jeste a ovako ce se zgaditi i onima koji su mislili glasati za SNSD. Naravno ljudi na vlasti ovoga ne mogu biti svjesni, jer vlast zasljepljuje vremenom pa se cine svakave nebuloze u uvjerenju da je rijec o genijalnim potezima.