Кристин Лагард на челу ММФ умјесто Строс Кана

Извршни одбор Међународног монетарног фонда изабрао је данас француског министра финансија Кристин Лагард за новог управног директора ММФ-а. "Извршни одбор ММФ-а данас је изабрао Кристин Лагард за управног директора ММФ-а у петогодишњем мандату, који почиње 5. јула 2011. године", наводи се у саопштењу ове међународне финансијске институције. Побједа Лагардове била је осигурана након што су […]

среда, 29 јуна, 2011 / 08:07

Извршни одбор Међународног монетарног фонда изабрао је данас француског министра финансија Кристин Лагард за новог управног директора ММФ-а.

"Извршни одбор ММФ-а данас је изабрао Кристин Лагард за управног директора ММФ-а у петогодишњем мандату, који почиње 5. јула 2011. године", наводи се у саопштењу ове међународне финансијске институције.

Побједа Лагардове била је осигурана након што су силе у развоју – Кина, Русија и Бразил – подржали њену кандидатуру, заједно са САД.

Лагардова ће наслиједити Доминика Строс-Кана, који се повукао са чела ММФ-а прошлог мјесеца, након што је оптужен за покушај силовања собарице у једном њујоршком хотелу.