Креће први теретни воз предузећа бивше Југославије

БЕОГРАД – Први теретни воз заједничког жељезничког предузећа Србије, Словеније и Хрватске „Карго 10” поћи ће са жељезничке станице у Батајници. Како су саопштиле Железнице Србије, ријеч је о композицији од 32 теретна вагона, којим ће из Параћина за Сежану, у Словенији, бити превезени брикети дрвета намијењени италијанском тржишту. Планирано је да воз на тој […]

понедељак, октобар 4, 2010 / 10:20

БЕОГРАД – Први теретни воз заједничког жељезничког предузећа Србије, Словеније и Хрватске „Карго 10” поћи ће са жељезничке станице у Батајници.

Како су саопштиле Железнице Србије, ријеч је о композицији од 32 теретна вагона, којим ће из Параћина за Сежану, у Словенији, бити превезени брикети дрвета намијењени италијанском тржишту.

Планирано је да воз на тој релацији саобраћа сваке недеље, а годишњим уговором предвиђен је превоз 50.000 тона те робе.

Растојање од Параћина до Сежане теретна композиција ће прелазити за 20 сати, десетак сати краће него до сада.

Поласку прве теретне композиције „Карго 10”, поред руководства Железница Србије, предвођеног генералним директором Милованом Марковићем и челника жељезничких управа Хрватске и Словеније, али и других сусједних држава, присуствоваће и министар за инфраструктуру Милутин Мркоњић.

Жељезнице Србије наводе да је циљ нове компаније да се један број возова са Коридора четири, који иде преко Мађарске, преусмјери на Коридор 10, али и да се значајне количине робе која саобраћа друмским Коридором 10 преусмјере на жељезнички превоз.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *