Крај за Вељу и Коштуницу

БЕОГРАД – Народњачка коалиција коју чине Демократска странка Србије и Нова Србија постоји још само „на папиру“ и питање дана је када ће се распасти, пише београдски лист “Данас“. Лидер Нове Србије Велимир Илић, који је донедавно тврдио да се с лидером ДСС Војиславом Коштуницом виђа веома често, рекао је да се са лидером ДСС […]

петак, август 27, 2010 / 18:39

БЕОГРАД – Народњачка коалиција коју чине Демократска странка Србије и Нова Србија постоји још само „на папиру“ и питање дана је када ће се распасти, пише београдски лист “Данас“.

Лидер Нове Србије Велимир Илић, који је донедавно тврдио да се с лидером ДСС Војиславом Коштуницом виђа веома често, рекао је да се са лидером ДСС није видио, али ни чуо, готово мјесец дана. Коштуница је незадовољан Илићем који му поручује да нема проблем с тим да "свако крене својим путем", пише лист.

Иако представници и једне и друге странке тврде да се у њиховим међусобним односима није ништа битно промијенило, у разговору за лист наводе да, ипак, постоји неки "квар на везама". Међутим, ни Нова Србија нити ДСС нису спремне прве да "развргну" потписани коалициони споразум, већ почетни корак ка разлазу препуштају једни другима.

Потпредсједник ДСС Мирослав Петковић рекао је да та странка није промијенила став према Новој Србији, али и да је очигледно да је Нова Србија промијенила нека своја схватања. Он, ипак, каже да народњачка коалиција званично функционише, да постоји комуникација с представницима Нове Србије, између предсједника странака, као и да сарађују у парламенту.

Илић поручује да је његова партија све своје обавезе из коалиционог споразума извршавала.

Он негира да му је у овом тренутку ближа напредњачка опција од ДСС и тврди да оно што га спаја са Српском напредном странком је, прије свега, захтјев за ванредним изборима, јер "у држави влада хаос".

На питање да ли би му сметала евентуална коалиција између СНС и Демократске странке, о којој се увелико говори, Илић одговара да је убијеђен да до таквог савеза никада неће доћи.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *