Koвачевић разговарао са представницима јапанске фирме која прави опруге

Министар индустрије, енергетике и рударства др Жељко Ковачевић разговарао је јуче, у Бањалуци, са господином Нишикава Минехиком (Nishikawa Minehiko) предсједником јапанске компаније SANKYIO, јединог јапанског произвођача опруга, односно машина за прављење опруга и пећи за челик. Министар Ковачевић је упознао јапанску делегацију са инвестиционим могућностима којима располаже Република Српска у области индустрије. „ Простор за […]

субота, 5 маја, 2012 / 06:10

Министар индустрије, енергетике и рударства др Жељко Ковачевић разговарао је јуче, у Бањалуци, са господином Нишикава Минехиком (Nishikawa Minehiko) предсједником јапанске компаније SANKYIO, јединог јапанског произвођача опруга, односно машина за прављење опруга и пећи за челик.

Министар Ковачевић је упознао јапанску делегацију са инвестиционим могућностима којима располаже Република Српска у области индустрије.

„ Простор за унапређење сарадње постоји и Влада Републике Српске је спремна да подржи пројекат производње опруга јер би тиме Република Српска постала прва земља у Европи у којој би се инсталирале јапанска технологија и опрема“, рекао је министар Ковачевић.

Он је нагласио да постоје одређени капацитети који би се ставити у функцију и у којима би се могла инсталирати потребна опрема.

„ Данас смо посјетили и одређене локације које би могле да буду занимљиве, међу којима је свакако и Космос“, истакао је министар.

Господин Минехико је рекао да је компанија SANKYIO спремна да пренесе комплетну опрему за једну фабрику у којој би производњу водили инжињери из Јапана. Према поцјенама у првој фази могло би бити запослено од 100 до 120 запослених.

„Пошто имамо обезбјеђен извоз цјелокупне почетне производње, очекујемо да би у кратком року проширили производњу, а број запослених би растао до 1.000 радника“, нагласио је господин Минехико додајући да ова инвестиција отвара могућности и за друге инвестиције из Јапана.

Након састанка у министарству, министар Ковачевић и делегација јапанске компаније SANKYIO разговарали су са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.Оставите одговор