Косово: Света земља на продају

На парцелама које су засијане пшеницом ничу бордели и индустријски објекти чији власници (Албанци) не питају за цијену ара. Пише: Неђељко ЗЕЈАК Нема ништа од српске аутономије на сјеверу Косова, а на југу српска земља свакодевно иде у руке Албанаца – то је данашње стање српског народа на "светој српској земљи". На потезу Грачаница – […]

недеља, 24 маја, 2015 / 09:29

На парцелама које су засијане пшеницом ничу бордели и индустријски објекти чији власници (Албанци) не питају за цијену ара.

Пише: Неђељко ЗЕЈАК

Нема ништа од српске аутономије на сјеверу Косова, а на југу српска земља свакодевно иде у руке Албанаца – то је данашње стање српског народа на "светој српској земљи".

На потезу Грачаница – Лапље Село – Ливађе, атару који представља благо за пољопривредне произвођаче, а гдје су власници искључиво Срби, нема више ни метра земље на којем није истакнут натпис: "На продају".

На парцелама које су засијане пшеницом ничу бордели и индустријски објекти чији власници /Албанци/ не питају за цијену ара.

Срби са сјевера Косова постали су свјесни чињенице да ће Заједница српских општина /ЗСО/ имати симболична обиљежја, а пропала су и увјеравања Београда о српском електро-енергетском предузећа са сједиштем у Зубином Потоку.

Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију, поручио је на изненадном састанку са челним људима општина са сјевера Косова да Срби струју морају да плаћају предузећу које ту струју и дистрибуише, а то је косовска фирма.

Такође, како су потврдили извори са састанка, Београд тражи од Срба са сјевера да делегирају представнике на завршне разговоре у Бриселу, што је међу Србима протумачено као "прање руку" и довођење те популације пред свршен чин.

Заједница српских општина – мамац у албанску државу

Срби са сјевера, након што је дио њих изашао на изборе за парламент самопроглашеног Косова под притиском Београда, те након пребацивања правосуђа у руке Приштине, сада закључују да је ЗСО био тек мамац за "реинтеграцију" у органе самопроглашеног Косова.

Сјеверним српским општинама власти у Београду обећавале су јавно да ће ЗСО имати извршна овлаштења и да ће са изласком на изборе, које је расписала предсједник самопрокламованог Косова Атифете Јахјага, почети да се стварају контуре самосталног српског ентитета, по угледу на Републику Српску.

Политичари из Београда долазили су и поручивали: "Данас гласамо Српску /изборна листа/ – сутра градимо Републику Српску", а сада је готовио сигурно да ће ЗСО имати тек консултативна овлаштења.

Едита Тахири, шеф преговарачког тима Приштине, чије се изјаве о резултатима преговора у Бриселу увијек показују као тачне, изјавила је да ЗСО никада неће изаћи ван уставног оквира и закона Косова.

Тахиријева поручује Србима да се рјешења, која у њихово име намећу преговарачи из Београда, заснивају искључиво на испуњавању услова за улазак Србије у ЕУ.

Едитин поучак против Београда

Она је прије три мјесеца позивала одборнике и градоначелнике четири српске општине са сјевера Покрајине да не слушају Београд који им савјетује да не усвајају буџете усклађене са законима самопроглашеног Косова.

Недавно су њене тврдње добиле потврду – скупштине Зубиног Потока, Звечана, Сјеверне Косовске Митровице и Лепосавића морале су да усвоје буџете у потпуности усклађене са финансијском и фискалном политиком министарства финансија самопроглашеног Косова.

Нема ништа ни од обећаних редовних засједања чланица ЗСО једном недјељно.

Више од мјесец дана нико од званичника Београда, ако се изузму анонимни савјетници директора Ђурића, није посјетио Космет јужно од Ибра, иако се у том периоду догодило десетак напада на Србе у метохијској котлини.

Нема више никога ко би преосталим Србима у централном Косову поручио да не продају имовину.

Како опоро рече афористичар: "Оно што је договорено на Кнежевој вечери, пропало је на `Молитвеном доручку`". 

 

Дани(ј)ел Симић: Најскупља српска ријеч0 КОМЕНТАРА

 1. Stvari se mijenjaju iznenađujuće brzo. Ko je igrao one strateške igre tima Tribal wars ili Travian vrlo dobro zna da alavi prije ili kasnije precijene svoje moći. A tamo je baš sve kao u bjelosvjetskoj geostrateškoj vratolomiji.

 2. Пропдали су њу комунисти још 1946 када су забранили српским избјеглицама да се враћају на КиМ, а дозволили досељавање Шиптара из Албаније. Њима иде фактура за издају Косова и Метохије. Банди црвеној!

 3. СРПСКА ХАТИКВА

  Све док је у нашим грудима,
  Душа Срба жуди
  И напред ка Истоку,
  Ка Газиместану, око гледа.

  Наша нада није још изгубљена,
  Нада година стара,
  Да будемо слободан народ у земљи својој,
  Земљи Газиместана и Косова.

 4. NADA NE UMIRE NIKAD

  Bog mi je učinio milost da prije dvije godine obiđem Gračanicu, Pećku Patrijaršiju, Visoke Dečane, Lazaricu…dalje na jug, sve do srpskog geta – Velike Hoče. I dok živim u ušima ću čuti veliko zvono Visokih Dečana, vidjeti lica tamošnjih monaha, pred oči će mi izlaziti panorama Prizrena, grob Dušana Silnog…

  Zamoliću svoju djecu da prenesu svojoj djeci i djeci svoje djece da na Kosovu stanuje srpska duša, da odu dole i pokušaju osjetiti TO što sam ja osjetio. I da TO pamte 100, 200, 500 godina… koliko god bude potrebno.

  Kosovo će ponovo jednom biti srpsko. Samo ako to budemo dovoljno željeli.

 5. ЕСХАТОН – СА КОСОВА

  https://www.youtube.com/watch?v=5dwdKBT_8T8

Оставите одговор