Кореа прогласио побједу

Досадашњи предсjедник Еквадора, социјалиста Рафаел Кореа изазбран је поново за шефа државе, јавиле су локалне телевизије позивајући се на резултате анкета. Према резултатима сондажа три приватне агенције за испитивање јавног мњења, Кореа је са освојених 58 до 61 одсто гласова поразио свог противкандидата, банкара Гијерма Ласу, који је добио 20, до 21 одсто гласова бирача. […]

понедељак, фебруар 18, 2013 / 07:00

Досадашњи предсjедник Еквадора, социјалиста Рафаел Кореа изазбран је поново за шефа државе, јавиле су локалне телевизије позивајући се на резултате анкета.

Према резултатима сондажа три приватне агенције за испитивање јавног мњења, Кореа је са освојених 58 до 61 одсто гласова поразио свог противкандидата, банкара Гијерма Ласу, који је добио 20, до 21 одсто гласова бирача.

Нови, стари предсjедник је, како преносе агенције, већ прогласио изборну побjеду.

Четрдесетосмогодишњи Кореа успоставио је политичку стабилност некарактеристичну за државу која има 14,6 милиона становника и чија се привреда углавном базира на извозу нафте.

Прије него што је Кореа ступио на дужност у првом мандату, 2007. године, Еквадор је у једној деценији промијенио седам предсједника.Оставите одговор