Комшић: Харченко се превише дружи са Додиком

САРАЈЕВО – Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, сматра да је амбасадор Русије у БиХ Александар Боцан-Харченко прешао границу дипломатског понашања јер се директно мијеша у унутрашње ствари БиХ Комшић каже да се Харечнко превише дружи са Милорадом Додиком да то што је БиХ мања и слабија од Русије, не даје руском амбасадору право да се […]

петак, новембар 12, 2010 / 18:17

САРАЈЕВО – Члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић, сматра да је амбасадор Русије у БиХ Александар Боцан-Харченко прешао границу дипломатског понашања јер се директно мијеша у унутрашње ствари БиХ

Комшић каже да се Харечнко превише дружи са Милорадом Додиком да то што је БиХ мања и слабија од Русије, не даје руском амбасадору право да се тако понаша.

Комшић је за сарајевски магазин "Дани" рекао да Боцан-Харченко "није амбасадор у РС већ у БиХ" и да он уствари говори Додиковим ријечима.

"Нама ће највећу услугу сви учинити ако нас мало попусте и пусте да ми ствари слажемо између себе", поручио је Комшић.

На констатацију новинара да је управо Додик заговорник идеје да се међународна заједница искључи из разговора о рјешавању проблема у БиХ, Комшић је истакао да нема ништа против тога, али ако са Додиком може да постигне договор. Комшић је нагласио да под договором подразумијева оно о чему се постигне сагласност, а не искључиво пристајање на нечије жеље.

Према његовом мишљењу, није прихватљива политика наступа са позиције "не можете ми ништа, ја сам најјачи и све вас држим у шаци, па је договор оно што ја кажем".

"Ко је социјалдемократска партија о томе би се дало расправљати. Знам да би се Игор Радојичић на ово наљутио, јер је он најрањивији на ово што сам рекао. А управо он каже да су спаљени сви мостови, али морамо разговарати. Како ћемо разговарати, ако су спаљени сви мостови? Или мостови нису спаљени или нећемо разговарати", сматра Комшић, који је и потредсједник СДП-а БиХ.

Комшић сматра да би се СДП БиХ можда могао договорити са Додиком о формирању власти, ако би из тога произилазило дјеловање

У вези са формирањем трећег ентитета, Комшић је оцијенио да то није није могуће извести без конфликта и поновио да се о свемо треба договарати.

Осврћући се на најављену деложацију кардинала Винка Пуљића из дијела резиденције у Сарајеву, Комшић је реако да сматра да је правда на страни овог црквеног великодостојника, али да се неће придружити протестима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *