Крсмановић поднио извјештај грађанима

У организацији невладине организације Центра цивилних иницијатива у Фочи је одржан Форум одговорности. На Форуму је начелник општине Фоча, Здравко Крсмановић, поднио извјештај о раду у протекле двије године, те представио програм рада за наредне двије године, односно до краја мандатног периода. Као најбитније активности проведене у претходне двије године начелник Крсмановић је издвојио напоре […]

петак, новембар 12, 2010 / 18:18

У организацији невладине организације Центра цивилних иницијатива у Фочи је одржан Форум одговорности.

На Форуму је начелник општине Фоча, Здравко Крсмановић, поднио извјештај о раду у протекле двије године, те представио програм рада за наредне двије године, односно до краја мандатног периода.

Као најбитније активности проведене у претходне двије године начелник Крсмановић је издвојио напоре које је локална власт предузела да Православни Богословски факултет остане у Фочи.

-Посебно је задовољство што смо за наше активности добили и подршку Синода и Сабора Српске православне цркве тако да је Фоча наставила и поново остала Православни духовни центар – истакао је Крсмановић и подсјетио на активности локалне власти које су биле усмјерене да умјесто куповине неусловног дијела хотела Зеленгора у сврху студенстких домова Влада РС одобри финансијска средства за изградњу студентских домова што ће омогућити Фочи да у будућности постане универзитетски град.

Крсмановић је навео и активности локалне власти које су довеле до покретања производње у Руднику мрког угља у Миљевини.

У наредном периоду активности локалне власти бити усмјерене на изградњу Аква парка, изградњу моста на ријеци Дрини, развој Индустријске зоне на Броду на бази дрвопрераде и развоја  шумарства, те развој Националног парка „Сутјеска“.

Синиша Бенцун пројект менаџер Центра цивилних иницијатива истакао је да су Форуми одговорности до сада одржани у 13 градова и општина у БиХ са циљем да се унаприједи одговорност локалних власти према градјанима у стварању бољих услова за њихов живот.

-У појединим општинама комуникација измедју локалне власти и грађана је једносмјерна и на веома је ниском нивоу.  Али наши напори у наредном периоду биће усмјерени да овакви догађаји постану пракса да би се та комуникација у што већој мјери остварила и да би грађани позивали на одговорност изабране представнике власти.

Форуму одговорности у Фочи присуствовало је око стотињак грађана.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *