Колашинац бацио за сребро

На Европском дворанском првенству у Прагу, српски атлетичар освојио је сребро! Асмир Колашинац није успио да одбрани наслов европског дворанског првака у бацању кугле, али далеко од тога да је подбацио – освојио је сребро у Прагу! Двије године после титуле првака Европе, освојене у Гетеборгу хицем 20,62, наш спортиста остварио је још бољи резултат […]

петак, март 6, 2015 / 23:53

На Европском дворанском првенству у Прагу, српски атлетичар освојио је сребро!

Асмир Колашинац није успио да одбрани наслов европског дворанског првака у бацању кугле, али далеко од тога да је подбацио – освојио је сребро у Прагу!

Двије године после титуле првака Европе, освојене у Гетеборгу хицем 20,62, наш спортиста остварио је још бољи резултат и у финалу бацио куглу до 20,90, али то овог пута није било довољно за одбрану титуле.

Она одлази у руке Нијемца Давида Штрола који је забиљежио сјајан резултат, 21,23 метра. Бронза је припала Чеху Ладиславу Прашилу са 20,66.

Колашинац је 14. фебруара на Митингу у Новом Саду поставио национални рекорд, самим тим и лични рекорд, 20,91. Био је и овог поподнева у рангу својих најбољих наступа ове сезоне, али се нашао бољи.

Међутим, с обзиром на то да је Асмир поправио своје резултате у односу на 2014. годину за целих 30 центиметара, с правом очекујемо још медаља од њега до краја сезоне која је тек почела.0 КОМЕНТАРА

 1. Nekuvece gledam emisiju o jadu i bijedi sporta u BiH.

  Sport je bijeda kao sto nam je i sve bijedno. Nista neponznato.
  No, bijeda moralna ljudi je jos dosla na vidjelo. Karalic , bivsi rukometas hvali se svojim statusom , zajedno sa jos 11 zasluznih sportista. I treba da imaju takav status.
  Ali, zalosno je sto je rudonja njih kupio da cute, da zatvore oci da ne vide jad i bijedu oko sebe.
  I Karalic kaze da u federaciji sportisti nemaju rjesen status, a ne kaze, nisam zadovoljan jer nama jedanaestorici dati, a ostalima nista, to je nista.

  Ako ja imam, oko mene jad i bijeda, ne treba ni meni. Ako meni dajes, drugima otimas, ne daji ni meni.
  U sportskim klubovima leglo kriminala, Leotar prodaje stadion koji nije njegov, sport vode kriminalci, mafijasi, politicari…
  Hahaha, predsjednik teniskog saveza direktor rtrs-a, koji nikada u ruke nije uzeo reket, mislim teniski, momak koji je nosao firciju tasnu, kaput i kisobran i dospio do mjesta direktora gebels tv-a…

  Da, Kolasincu , cestitke!

Оставите одговор