Кочићево перо за Кољу Мићевића

Награду "Кочићево перо” за прољеће 2013. године, коју додјељује Задужбина "Петар Кочић” Београд – Бањалука, добио је књижевник Коља Мићевић за дјело "Лирска историја музике (од Питагоре до Баха)”, преносе агенције. Одлуку је донио жири у чијем саставу су Никола Вуколић, Миљенко Јерговић, Милета Аћимовић Ивков, Владан Матијевић и Младен Весковић, саопштено је из Задужбине […]

среда, 13 марта, 2013 / 11:13

Награду "Кочићево перо” за прољеће 2013. године, коју додјељује Задужбина "Петар Кочић” Београд – Бањалука, добио је књижевник Коља Мићевић за дјело "Лирска историја музике (од Питагоре до Баха)”, преносе агенције.

Одлуку је донио жири у чијем саставу су Никола Вуколић, Миљенко Јерговић, Милета Аћимовић Ивков, Владан Матијевић и Младен Весковић, саопштено је из Задужбине “Петар Кочић”.

Предсједник Жирија Никола Вуколић рекао је да писац у дјелу говори о познатим и признатим ауторима, оним који су још у своме времену представљали оријентир на стваралачком хоризонту, али и оним заборављеним, које је открио и објелоданио свијету.

Вуколић је навео да је Мићевић „Лирску историју музике (од Питагоре до Баха)” писао ослањајући се на провјерене податке, критичке оцјене, али да је, као човјек срца, духа и културе, све сагледавао кроз призму властитог суђења, естетског вредновања и емотивног узбуђења.

Награда „Кочићево перо”, коју Задужбина „Петар Кочић” додјељује за висока достигнућа у савременој књижевности и оданост љепоти Кочићеве мисли и ријечи биће свечано уручена 29. марта у Римској дворани Библиотеке града Београда.