Кинези туристички заинтересовани за мјеста гдје је Валтер четовао

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и директор градске Туристичке организације Игор Тошић угостили су данас делегацију округа Кеченг из Кине која је заинтересована за потписивање споразума о сарадњи са градом у области туризма и спорта.

четвртак, 23 августа, 2018 / 18:12

Гости из Кине исказали су посебну заинтересованост за туристичке садржаје Јахорине и Спортску дворану “Пеки” на Палама – за припреме полазнике кинеске школе кошарке и кошаркашке клубове из Кине, саопштено је из Градске управе.

Вуковић је рекао да туризам представља стратешку грану привредног развоја у Источном Сарајеву.

Према његовим ријечима, број кинеских туриста на нашим просторима повећава се из године у годину, и то је сигнал да треба приступити креирању одговарајуће туристичке понуде, односно посебног туристичког програма за госте из Кине.

“Драго ми је што су представници Кине исказали заинтересованост за Спортску дворану `Пеки`, која се показала као врло оправдан пројекат, што потврђује и долазак одбојкашке репрезентације Србије на припреме за најзначајнија европска и свјетска такмичења, као и одржавање великог броја међународних спортских турнира”, нагласио је Вуковић.

Он је подсјетио да је недавно на састанку са амбасадором Кине у БиХ Чен Бо разговарано о организацији такмичења неколико стотина студената земаља чланица Групе “16 плус један” у Источном Сарајеву и Сарајеву, чији би циљ био промоција туристичких потенцијала два града.

Вуковић је рекао да ће промоцији туристичких потенцијала Источног Сарајева допринијети и Европски омладински олимпијски фестивал /ЕЈОФ 2019/ за који се до сада пријавило око 1.500 такмичара из 47 земаља.

Тошић истиче да је Источно Сарајево један од најпосјећенијих градова у Републици Српској истичући да је јединствено у окружењу, с обзиром на то да је окружено са четири планине, богато природним насљеђем, извориштима, пећинама.

“Туризам је у успону у нашем граду када је ријеч о инвестицијама и проширењу туристичке понуде. Протекле зимске сезоне посјетили су нас гости из 54 земље”, навео је Тошић.

Кинеска делегација данас ће посјетити Јахорину, Равну планину и Спортску дворану “Пеки”.Коментариши