Касиповић о мјерама, самостални синдикат о штрајку

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић разговарао је данас са представницима Самосталног синдиката средњих школа. Предсједник овог синдиката Нада Димков упознала је министра са одлуком Скупштине овог синдиката од 15. јануара ове године да организују протесте због смањења плата запосленима у образовању. Министар Касиповић упознао је представнике Синдиката са будућим активностима на измјени […]

среда, фебруар 20, 2013 / 13:57

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић разговарао је данас са представницима Самосталног синдиката средњих школа.

Предсједник овог синдиката Нада Димков упознала је министра са одлуком Скупштине овог синдиката од 15. јануара ове године да организују протесте због смањења плата запосленима у образовању.

Министар Касиповић упознао је представнике Синдиката са будућим активностима на измјени и допуни закона о основном и средњем образовању, као и измјени правилника о запошљавању у основним и средњим школама.

„Образовање младих је најважнији посао у друштву, што је потврђено у досадашњем раду Министарства просвјете и културе и Владе Републике Српске. До сада је у област образовања из Развојног програма Републике Српске уложено више од стотину милиона марака с циљем стварања што бољих услова за рад“, рекао је министар Касиповић.

Он је нагласио да је значајан искорак направљен и у подизању квалитета образовног процеса, прије свега, проведеном обуком за све наставнике да знају примијенити информационе технологије у настави и опремањем школа рачунарима те припремом уписне политике прилагођене потребама тржишта рада.

Министарство просвјете и културе наставиће социјални дијалог и са репрезентативним, Синдикатом образовања, науке и културе Републике Српске, саопштено је из министарства.Оставите одговор