Карзаи: НАТО треба да напусти Авганистан

Предсједник Авганистана Хамид Карзаи је изјавио да НАТО треба хитно да напусти земљу да би домаће снаге преузеле одговорност за безбједност земље, како би спријечиле нехумано понашање америчких војника који су, према објављеним фотографијама, позирали поред посмртних остатака бомбаша самоубица. „Ово није први пут да се то дешава. Ми смо сличне инциденте, нехумане поступке, имали […]

четвртак, 19 априла, 2012 / 20:01

Предсједник Авганистана Хамид Карзаи је изјавио да НАТО треба хитно да напусти земљу да би домаће снаге преузеле одговорност за безбједност земље, како би спријечиле нехумано понашање америчких војника који су, према објављеним фотографијама, позирали поред посмртних остатака бомбаша самоубица.

„Ово није први пут да се то дешава. Ми смо сличне инциденте, нехумане поступке, имали често током последњих десет година. Ми најоштрије осуђујемо овај инцидент”, изјавио је портпарол авганистаног предсједника Карзаија, преносе агенције.

Лист „Лос Анђелес тајмс” је јуче објавио фотографије америчких војника који позирају поред остатака тела авганистанских бомбаша самоубица. На неким од тих фотографија, које датирају из 2010. године, виде се и припадници авганистанске полиције заједно са америчким маринцима.

Тлибани су, такође, најоштрије осудили овај поступак америчких војника и запретили да ће се осветити Американцима због скрнављења „авганистанских мученика”.