Кантримен: Разочарани смо побједничким странкама!

Амерички функционер Томас Кантримен потврдио је да за САД велико разочарење представља што изборни побједници у БиХ нису способни да формирају владу пет мјесеци након избора. "Ми смо исто тако разочарани што су преговори о формирању власти увелико вођени у јавности са такмичарским новинским изјавама, са растућом и раздорном реториком", рекао је Кантримен, који је […]

среда, 9 марта, 2011 / 11:02

Амерички функционер Томас Кантримен потврдио је да за САД велико разочарење представља што изборни побједници у БиХ нису способни да формирају владу пет мјесеци након избора.

"Ми смо исто тако разочарани што су преговори о формирању власти увелико вођени у јавности са такмичарским новинским изјавама, са растућом и раздорном реториком", рекао је Кантримен, који је замјеник помоћника државног секретара САД.

Кантримен је за сарајевску штампу рекао да је "јасно које партије треба да се помире једна с другом да би формирале функционалну владу".

"И ескалација реторике до тачке да једни другима пријете или да једни друге вријеђају, не служи том циљу", констатовао је Кантримен.

Према његовим ријечима, политичари у БиХ треба да "избјегавају преузимање или наставак акције која доводи у питање уставне темеље владе".

"Ми сматрамо одговорним стране које су неспособне да доведу до компромиса о формирању владе", закључио је Кантримен.0 КОМЕНТАРА

 1. da vam nisu odgovarale ovakve stranke, ne biste ih ni doveli na vlast, niti bi bile na vlasti ni jedan dan da vam ne odgovaraju.
  Ko je doveo dodika na vlast nego vi?
  Nego , vama odgovara ono:što gore, to bolje.
  vama odgovaraju kriminalci i mafijaši ,kako bi ovo ostala pusta teritorija ,bez naroda, ili ako ga ima da budu nepismeni i zaluđeni, ispranih mozgova da vam budemo poslušno roblje.
  ovako , vi ospete paljbu na njih, aoni na vas.
  Ustvari :u dilu ste, dobit dijelite po dogovoru.
  Mi smo kolaterarna šteta.

Оставите одговор