Како је пао Дејан Анђус? (алтернативна верзија)

Водитељ прве и једине спортскополитичке емисије на свијету, Дејан Анђус, ухапшен је због сумње да је рекетирао привредника. чије име није објављено.

недеља, 2 јула, 2017 / 17:04

За многе конзументе медијске јавности ово је вијест налик на многе друге коју објављују новине у црној хроници. Ипак, због култног статуса који је Анђус стекао на друштвеним мрежама, али и позадине цијеле приче која може дати образац за гледање на сличне медијско – политичке – финансијско – обавјештајне случајеве, позабавићемо се овом темом.

Анђус је водио емисију КЦН Спорт којој је мијешао спортске и политичке теме, у предугим монолозима често обраћајући се и прозивајући неке од познатих политичара и јавности мање познатих привредника.

Оно што је познато јесте да је у једном периоду Анђус био близак СНС и Александру Вучићу, посебно током припреме кампање за рушење ДС. Као инсајдер је знао много, а откривао помало. А све у зависности од тога шта намјерава да уради својим наступима. Они који су их пажљиво пратили видјели су да често долази у колизију са раније изреченим ставовима, а касније ће се испоставити да је све била ствар његове калкулације.

Наиме, Анђус је (су)власник грађевинске фирме која се бави нискоградњом. У неким од многобројних дилова као заслужни борац за довођење СНС на власт, није добио оно што је био дио договора. Како је фирма улазила у проблеме, тако је и он више калкулисао и нападао, очекујући задовољштину.

Ствар је прекипила 19. јуна, када је Анђус на твитеру најавио да ћепроговорити о свему.

Међутим, убрзо је јавио да емисије неће бити, јер су у студију радови, па је најавио да ће дати интервјуе и саопштити своје намјере.

Затим је најављено да ће урадити интервју за интернет продукцију Балкан инфо, објављена је фотографија са снимања, најављено постављање емисије, рок за то пробијен, а потом је емитована емисија која ни по чему није била спектакуларна, имајући у виду Анђуса и оно што се од њега очекује.

Седам дана након тога услиједило је хапшење (30. јун) због изнуђивања новца од непознатог привредника, коме је наводно помогао да добије неки посао, за шта је у ратама тражио 2,5 миона евра, како јављају београдски медији. На примопредаји 30.000 евра, након које је услиједило хапшење, сасвим случајно се нашла камера Информера, таблоида блиског власти, који је први објавио вијест.

Оно што о чему се за сада не говори, јесте то да је Анђус покушао да се нагоди са екипом на власти. Наводно је за Балкан инфо дао један жесток интервју, а потом стопирао његово емитовање. Добио је понуде да „спусти лопту“ и да ће бити обештећен за неиспоручени посао. Затим је у истој одјећи поново снимио нови интервју који је постављен на интернет.

Његови пријатељи су га савјетовали да објави жешћу верзију разговора, и да му је то гаранција да неће бити нападнут од стране оних које прозива. Ипак, одлучио се да направи дил, и након тога је ухапшен. Видјећемо како ће даље реаговати он и његов „кризни штаб“ у коме се налазе утицајни људи који су се у истом периоду закачили са СНС, и на који начин ће се ситуација развијати.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *