Кадети Србије прваци свијета у одбојци

Мушка одбојкашка репрезентација Србије одбранила је титулу првака свијета у кадетској конкуренцији с обзиром на то да је јутрос, у Баија Бланки (Аргентина), у финалној утакмици савладала Шпанију са 3:2 (25:23, 25:19, 28:30, 14:25, 15:11). Утакмиица је одиграна у дворани Освалдо Касанова пред око 3.500 гледалаца, а судили су Аргентинац Гонсало Касамикела и Амин Ибрахим […]

понедељак, 29 августа, 2011 / 22:03

Мушка одбојкашка репрезентација Србије одбранила је титулу првака свијета у кадетској конкуренцији с обзиром на то да је јутрос, у Баија Бланки (Аргентина), у финалној утакмици савладала Шпанију са 3:2 (25:23, 25:19, 28:30, 14:25, 15:11).

Утакмиица је одиграна у дворани Освалдо Касанова пред око 3.500 гледалаца, а судили су Аргентинац Гонсало Касамикела и Амин Ибрахим Ал Траифи из Саудијске Арабије.

СРБИЈА: Ковачевић (28), Медић (20), Илинчић, Брђовић (7), Ч. Станковић, Катић (18), Околић (9), Поповић, М. Станковић (2), Пантић, Жарковић (1) и Благојевић (2).

ШПАНИЈА: Монтеро, Тринидад (5), Рамирес, Кабрера, Де Дијего, Муњос (2), Вихил (5), Виљена (48), Осорио, Фомес (11), Бариос и Гонсалес (11).

После 115 минута фантастичне игре оба ривала, пуне преокрета, најбољи српски одбојкаши су одбранили титулу планетарног шампиона и употпунили овогодишњу колекцију најсјајнијим трофејима, пошто су у априлу освојили и титулу намјењену најбољој репрезентацији „старог континента”.

Мало ко је очекивао драму у дворани Освалдо Касанова после доминације српских одбојкаша у прва два сета. Чинило се, чак, да ће репрезентација Србије до титуле доћи у најкраћем могућем року, пошто је у трећем сету имала и меч лопту.

На жалост, када она није искоришћена све се окренуло против српских кадета. Шпанци су добили тај и наредни сет и изједначили резултат на 2:2.

Психолошка предност у тим тренуцима била је, апсолутно, на страни шпанских одбојкаша који су, чини се, са превеликим оптимизмом ушли у одлучујући сет.

Изабраници селектора Милана Ђуричића, међутим, тек тада су исказали свој карактер. Не осврћући се на дешавања у претходна два сета заиграли су максимално ангажовано и врло брзо повели са 9:4. Последњи трзај Шпанци су учинили смањењем вођства супарника на 9:7, а онда је уследила феноменална серија од 6:2 у поенима и репрезентација Србије је одбранила титулу свјетског првака освојену пре две године у Језолу.

Поред титуле намењене најбољој репрезентацији шампионата, српским одбојкашима припао је и трофеј намењен најбољем играчу (МВП). Он је додељен капитену нашег националног тима Урошу Ковачевићу.Оставите одговор