Јужна Осетија: Опозиција близу побједе

Кандидаткиња опозиције веома је близу побједе на предсједничким изборима у Јужној Осетији, а притом је савладала кандидата кога је предложила управо званична Москва, преноси АП. Бивша министарка образовања Ала Џиојева води са 57 посто гласова са недјељних избора који су друга рунда, док је министар за хитне послове Анатолиј Бибилов добио 40 посто, објавила је […]

понедељак, новембар 28, 2011 / 19:06

Кандидаткиња опозиције веома је близу побједе на предсједничким изборима у Јужној Осетији, а притом је савладала кандидата кога је предложила управо званична Москва, преноси АП.

Бивша министарка образовања Ала Џиојева води са 57 посто гласова са недјељних избора који су друга рунда, док је министар за хитне послове Анатолиј Бибилов добио 40 посто, објавила је јужноосетска изборна комисија, те истакла како су пребројани гласови из 74 од 85 гласачких мјеста.

Оба кандидата су позвала на ближе везе са Русијиом.

Бибилов, који је имао подршку Кремља, одбио је признати пораз и послао жалбу суду због наводних нерегуларности.

Иза Бибилова је и одлазећи лидер Едуард Кокоити, предсједник у два мандата који је објавио независност Јужне Осетије након кратког рата Русије и Грузије 2008. године.

Након сукоба, Москва је појачала војно присуство у регији јужног Кавказа која се налази између Каспијског и Црног мора и казала како ће помоћи на обнови економије и инфраструктуре Јужне Осетије.

Животни стандард у Јужној Осетији је након проглашења независности опао због економске изолације и санкција од стране Грузије, док су само четири државе – Русија, Венецуела, Никарагва и јужнопацифичка отачка држава Науру – признале Јужну Осетију као независну државу.

Критичари су оптужили владу Кокоитија за проневјеру руске помоћи док хиљаде становника покрајине и даље живи у кућама и зградама полууништеним након грузијске агресије , са нередовним добијањем воде и електричне струје.

Џиојева је казала како ће се борити против корупције и направити процес расподјеле помоћи Русије транспарентним.

Оба кандидата су добила по близу 25 процената гласова у првој рунди избора, одржаној прије двије седмице.

Експерт за регију је казао како је пораз Бибилова показао границе утјецаја Русије.

„Упркос статусу велике силе, Русија не може поставити свог кандидата у сићушној, непризнатој републици која 100 посто овиси о Москви“, казао је Павел Свјатенков за издање дневног листа од понедјељка. 0 КОМЕНТАРА

 1. ово је само доказ да странци лажу. русија је демократска држава. ако ова сиротиња може да бира кога жели, значи да их руси не тјерају. Ово је побједа демокраатије. чим су се одвојили из неприродне заједнице са грузијом, одмах су промијенили лошу власт. и ми би тако

 2. Usput prodajem kalas za biznisa(slican kao na slici).
  Odrzavan,alu sarzer,Night vision,ABS(ublazava vibracije)B-)B-)B-)B-)
  -Popust naveliko.
  Prvih pet musterija,dobija specijalnu isporuku.Komplet Euro 2014(Kalas,dve rucne bombe,municije kol’ko ‘os i paket guma za zvakanje).

  P.S.Zvake su bile robna kompenzacija.B-)

 3. Дражене,

  Шта си хтио рећи? Да је Путинов пулен доживио нокаут у првој рунди (кругу). Заиста ти је илустрација побједе опозиционара изванредна.

 4. Симо П. Ороз, 29.11.2011. 22:19:22

  Хтио сам рећи да Вас је „јахач“ нокаутирао постављањем овог линка, и да Вам је потребно одбројавање док дођете мало себи. Је ли сада јасно?

  Мени опет никад неће бити јасно да један Србин мрзи Русију, која га никад није угњетавала, нити убијала српску дјецу, а трчи у загрљај онима који га посипали радиоактивним уранијумом на прагу 21.вијека.x-(

 5. Хехехе а мени није јасно Дражене како ти не видиш да ороз није Србин већ кокош..оно покрет па преокрет, ко некад што су бошњани преокренули ћурак..;)

 6. Болесно размишљање Дражене, врло болесно. По теби, свако ко не пјева Данке Русланд мрзи Русију. Ја Русију волим много више него ти. Вољети Русију не значи клањати се Путину или било ком другом владару у Русији. Русија је много више.

  Што се тиче овог Јахачевог линка, прочитај га пажњиво и видјећеш да овај новинар каже да Вук није ништа друго него великосрпски националиста.

  Мало се пресабери.

 7. Оволико лажи о Вуку може просути само болесни усташа. Јахач зна да је све ово лаж, али се он добро зајебава. Друга је ствар што ти о овоме немаш појма.

 8. Симо П. Ороз, 30.11.2011. 16:48:52

  Шта је болесно размишљање? Ово: „Мени опет никад неће бити јасно да један Србин мрзи Русију, која га никад није угњетавала, нити убијала српску дјецу, а трчи у загрљај онима који га посипали радиоактивним уранијумом на прагу 21.вијека.x-(„?

  Која је то болест? Ако неко љуби оног ко му је по глави сипао уранијум и убијао му недужну дјецу, то је мазохизам. Није болест већ је поремећај.

  „По теби, свако ко не пјева Данке Русланд мрзи Русију.“

  Није тачно. Ово је чиста пројекција. Ни ја не пјевам хвалоспјеве Русима, али их више поштујем него оне који су ми убијали народ.

  Ја не конзумирам алкохол, да бих се „сабрао“. Још увијек могу да расуђујем ко ми је пријатељ, ко је неутралан, а ко ми је непријатељ. прочитах ја ово што Јахач постави и неких Вукових бламажа се и сам сјећам. Не вјерујем да је новинар имао такву машту да све ово измисли. Вук ни сам не зна шта је кад рекао.

 9. За Вука Наркомана Манитога, његове „вуковце“ и за његов живот и прикљученија, НАРОД српски још није смислио РИЈЕЧ… Нити казну…
  Не знам каква ће бити нити како ће завршити овај тужни лик без рода и порода, без главе и образа, без бисте и споменика, само знам да послије овог Вука Манитога, онај Вук Бранковић више нема своје мјесто у историји, а пријети му опасност да се сврста у редове под барјак Милоша Обилића…

 10. Дражене,

  1.“…do njegova aplogeta („Milošević je borac za mir“) i bliskog suradnika (potpredsjednik srbijanske vlade).“
  Вук никад није био потпресједник србијанске владе.

  2. “…izigravao proeuropskog lidera koji je trošio mnogo energije kako bi pokušao spriječiti hrvatski put u EU..“
  Усташи се свашта привиђа. Изнијети овакву оптужбу без иједног аргумента могу само они.

  3.“U Beogradu upisuje Pravni fakultet, a kao vjerni nositelj izmišljenog datuma rođenja, cijeli je fakultet nosio crvene veste“
  Нека фрајер покаже бар једну фотографију у црвеној вести.

  4.“a šezdesetosmaški je bunt na beogradskom sveučilištu pratio sa strane i provocirao napaljene buntovnike, kao sin kapetana Jugoslavenske narodne armije,…“
  Какав црни капетан. Човјек био сељак у Гацку. У рату му “Срби“ запалили шталу.

  5.“…mašući Staljnovim knjigama“
  Без иједног доказа. Само оцрни.

  6.“Pušta kosu i bradu, “
  Вук је увијек носио косу и браду.

  7.“piše antimuslimanski i antihrvatski roman „Nož““
  Неки дан Божо рече да је ‘Нож’ имао за циљ да афирмише муслимане. Којем вукомрсцу вјеровати. Божи или овом усташи.

  8.“Zašto vi iz SPC-a poislamljeni, pounijačeni i porimokatoličeni naš svijet po Sandžaku, Kosovu, Bosni, Dalmaciji ili Hercegovini odbijate od svog nacionalnog stabla i korijena“
  Заиста добрио питање. Било би ми драго да га је баш Вук упутио, али чак се и ја тога не сјећам.

  9. “Sa svojim vjenčanim kumom Vojislavom Šešeljem, na pravom četničkom derneku, na „srpski Božić“ 1990. u Staroj Pazovi osniva Srpsku narodnu obnovu…“
  Шешељ са овим нема везе. Ради се о Мирку Јовићу.

  10.“Kada je u raspodjeli državnih fotelja ostao kratkih rukava, postaje ogorčeni Miloševićev protivnik“
  А иначе га је до тада подржавао. Која мржња проговара из овг усташе.

  11.“U ožujku 1991. izazva prevratničke demonstracije koje su okončali tenkovi JNA na beogradskim ulicama.“
  Лијепо је да је усташа признао да је злочиначка армија прво извела тенкове на српски народ.

  12.“ U rujnu 1991. počeo je osuđivati rat“
  А како га је могао раније осудити када га није ни било.

  13.“prije Oluje izjavljivao je da je Srbija ekonomski, biološki i kulturno superiornija od Hrvatske“
  Прије олује је Вук једини био за план З-4.

  14. ““Cijeli svijet zna da sam bio simbol otpora Miloševićevoj ratnoj politici“, izjavio je 2004., a 2006. da je Milošević Srbe iz Hrvatske uvukao u apsurdni i prljavi rat.“
  Шта је ту спорно?

  15.“ili da 1997. poziva na ratni pohod na Hrvatsku.“
  Зар заиста овом усташи било ко ишта вјерује?

  16.“Vikao je po Sandžaku da će svaki musliman koji podigne zelenu zastavu ostati „i bez ruke i bez zastave“
  УСаџаку се одавно подижу зелене заставе и то никоме не смета. Вук их није ни поменуо. Говорио је о турским и усташким заставама. А оне се разликују од ћасне заставе ислама.

  17. “U listopadu 1996. neosvijetljeni se kamion zabio u kolonu vozila sa SPO-ovim čelnicima“
  Атентат се догодио у сред дана.

  18.“Jednom ga je po vikendici u Budvi progonio nespretni Slobin plaćeni ubojica.“
  А када су убице убијале по Хрватској онда су били врхунски обучени.

  19. “da je Rijeka stara srpska luka“
  Када и гдје? Молим бар један аргумент.

  20.“Tvrdim da Milošević nije ni šovinist ni nacionalist.“
  И ја то тврдим. Не мора се бити националист и шовинист да би сте били убица.

  Ево ја нађох двадесет тачака за полемику. Ако има неко да ме демантује, бујрум.

 11. Симо П. Ороз, 01.12.2011. 10:16:19

  Вук је небитан лик да бисмо сад о њему развијали расправу. Прегазило га вријеме!

 12. Симо П. Ороз

  По налогу председника Медведева припрема се терет хуманитарне помоћи за косовске Србе

  Голос России/ vostok.rs | 01.12.2011.

  Русија неће дати држављанство косовским Србима, али ће им пружати подршку на други начин. Ово је саопштио званични представник МИП РФ Александар Лукашевич. Он је такође истакао да је први авион МВС Русије који носи намирнице и најнеопходније ствари већ упућен у Србију.

  Ево шта је за „Глас Русије“ саопштила начелница Управе за информисање МВС Русије Ирина Андријанова:

  „По налогу председника РФ МВС припрема се терет с хуманитарном помоћи за Србе који живе у северним деловима Косово. За слање се спрема колона од 25 возила. Планирано је да већ следећих дана крене на одредиште. У саставу хуманитарног терета биће дизелне елекростанице, пећи, комплети намештаја на расклапање, комплети постељине, покривачи, намирнице, као и грејалице.

  Подсетићу да је раније, у новембру, авионом МВС Русије Ил-76 у Србију допремљена прва партија хуманитарног терета за косовске Србе. Допремљено је 36 тона хуманитарне робе. Такође, било је намирница, компактних пећи и посуђа за Србе који живе на територији Косова.“

 13. http://www.atvbl.com/index.php/2011/12/02/draskovicev-apel-tadicu-prihvatiti-ono-sto-se-od-srbije-trazi-da-bi-stekla-status-kandidata/

  Која будала!? Критикује Тадића да као не попушта европским мајмунима, а све то ради добијања статуса кандидата за улазак у ЕУ, којој је почело одбројавање. Ја сам мислио да нема горег од Тадића, али… О кукала му мајка на Симином рамену!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *