14:14 Пале, Мркоњић, Бања Лука: МУП РС подносио пријаве о кривичном дјелу "непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије"14:06 Бијељина добила новог прволигаша, Мићо части са 5.000 КМ13:41 Паралелна стварност и у ваше име: Џаферовић пише предсједнику Азербејџана и криви Јермене13:13 Јавио се спонзор: Ердоган каже да је вријеме за окончање јерменске окупације13:07 Њујорк Тајмс напада Трампа да није платио порез 10 година, он каже да су фејкњузери13:03 Министарство одбране Азербејџана пријети Јерменији "одговарајућом акцијом одмазде"12:53 Непрактичност азбукоубиства: Б или В?12:43 Дарко Ристов Ђого: Још двије цртице о Српству, небесима, етносу, етосу и Црној Гори12:35 Гради се нови мост у Рачи: Михајловићка и Поповић једини поменули Српску12:19 Коначно неко: Милош Ковић поднио пријаву против Николе Самарџића због одобравања геноцида над Србима

Још један фестивал почиње: Моје име је Варош, Котор Варош

У Котор Варошу вечерас почиње Четврти фестивал омладинских позоришта „Варош фест“ током којег ће, до 28. октобра, наступити више од стотину младих глумаца и музичара из Словеније, Србије и БиХ.

петак, 19 октобра, 2018 / 10:40

Координатор „Варош феста“ Велимир Драгољевић рекао је да ће бити одиграно осам представа, а новитет је једна монодрама на репертоару на којем су претежно класичне комедије и комади који се баве проблемима савременог друштва.

Фестивал ће бити отворен наступом театра „Харлекин“ из Постојне у Словенији, а улаз за све представе је бесплатан.

Представу „Са преводом за одрасле“ одиграће глумци бањалучког „Дис тетра“, док ће драмски студио „М.А.С.К.Е“ из Костајнице извести представу „Палата смијеха“.

Сенад Милановић ће одиграти монодраму „Из три угла“, а Аматерско културно-умјетничко друштво „СУ ЛОЛА“ из Суботице одиграће представу „Досије контролни“.

Млади глумци домаћег аматерског драмског позоришта „Јован Стерија Поповић“ премијерно ће извести представу „Ничим изазвани“.

Наступом Бањалучког тамбурашког оркестра у сриједу, 24. октобра, Дом културе „Мирослав Миро Пејовић“, који је организатор фестивала, обиљежиће 10 година рада.

Четврти „Варош фест“ затвориће Мјешовити ансамбл БиХ представом „Мит о црној краљици“, која ће бити припремана током радионица које ће се одвијати паралелно са фестивалом.

Организатори Фестивала су Дом културе „Мирослав – Миро Пејовић“ из Котор Вароша и Центар за културу, спорт и информисање.

Фестивал ће бити отворен у 19.00 часова у биоскопској сали.Оставите одговор