Још један фестивал почиње: Моје име је Варош, Котор Варош

У Котор Варошу вечерас почиње Четврти фестивал омладинских позоришта "Варош фест" током којег ће, до 28. октобра, наступити више од стотину младих глумаца и музичара из Словеније, Србије и БиХ.

петак, 19 октобра, 2018 / 10:40

Координатор "Варош феста" Велимир Драгољевић рекао је да ће бити одиграно осам представа, а новитет је једна монодрама на репертоару на којем су претежно класичне комедије и комади који се баве проблемима савременог друштва.

Фестивал ће бити отворен наступом театра "Харлекин" из Постојне у Словенији, а улаз за све представе је бесплатан.

Представу "Са преводом за одрасле" одиграће глумци бањалучког "Дис тетра", док ће драмски студио "М.А.С.К.Е" из Костајнице извести представу "Палата смијеха".

Сенад Милановић ће одиграти монодраму "Из три угла", а Аматерско културно-умјетничко друштво "СУ ЛОЛА" из Суботице одиграће представу "Досије контролни".

Млади глумци домаћег аматерског драмског позоришта "Јован Стерија Поповић" премијерно ће извести представу "Ничим изазвани".

Наступом Бањалучког тамбурашког оркестра у сриједу, 24. октобра, Дом културе "Мирослав Миро Пејовић", који је организатор фестивала, обиљежиће 10 година рада.

Четврти "Варош фест" затвориће Мјешовити ансамбл БиХ представом "Мит о црној краљици", која ће бити припремана током радионица које ће се одвијати паралелно са фестивалом.

Организатори Фестивала су Дом културе "Мирослав – Миро Пејовић" из Котор Вароша и Центар за културу, спорт и информисање.

Фестивал ће бити отворен у 19.00 часова у биоскопској сали.