Јоца Амстердам наручио убиство Пуканића!?

ЗАГРЕБ – Убиство власника хрватског недјељника „Национал“, Иве Пуканића, наручио је и организовао Сретен Јоцић, познатији као Јоца Амстердам, наводно је потврдио тајни свједок до чијих је изјава дошао „Национал“. Према писању тог недјељника, у истрази се појавио тајни свједок – покајник, који је своја сазнања подијелио са истражиоцима атентата на Пуканића и шефа маркетинга […]

уторак, април 21, 2009 / 11:00

ЗАГРЕБ – Убиство власника хрватског недјељника „Национал“, Иве Пуканића, наручио је и организовао Сретен Јоцић, познатији као Јоца Амстердам, наводно је потврдио тајни свједок до чијих је изјава дошао „Национал“.

Према писању тог недјељника, у истрази се појавио тајни свједок – покајник, који је своја сазнања подијелио са истражиоцима атентата на Пуканића и шефа маркетинга "Национала", Нику Фрањића.

Према његовим тврдњама, Јоцић је за убиство ангажовао Слободана Ђуровића и Роберта Матанића, који су егзекуцију припремали мјесецима.

"Национал" пише како су у том раздобљу Јоцићевим новцем платили друге криминалце, који су извршили ликвидацију.

Према том свједоку, на кога се позива загребачки недјељник, главни мозак операције био је управо Ђуровић, што је информација са којом медији спекулишу од када се атентат догодио.

Исказ тајног свједока, према писању "Национала", судски је верификован, а ријеч је о особи која се у досадашњем току истраге уопште није помињала.

Лист тврди како је ново свједочење велики плус у самој истрази, односно како исљедници сада могу предузети нови корак – хапшење оних који су наручили ликвидацију Иве Пуканића.

Пуканић и Фрањић убијени су 23. октобра 2008. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *