Јемен: Полиција пуцала на демонстранте

САНА – Више десетина демонстранта који траже одлазак са власти предсједника Јемена Али Абдулаха Салеха рањено је у сукобима са снагама безбједности у пријестоници Сани, саопштили су очевици, а преноси Ројтерс. Снаге безбjедности су испалиле сузавац и пуцале на демонстранте у Сани и у граду Таиз. У Сани су бацали и каменице на десетине хиљада […]

недеља, 10 априла, 2011 / 12:05

САНА – Више десетина демонстранта који траже одлазак са власти предсједника Јемена Али Абдулаха Салеха рањено је у сукобима са снагама безбједности у пријестоници Сани, саопштили су очевици, а преноси Ројтерс.

Снаге безбjедности су испалиле сузавац и пуцале на демонстранте у Сани и у граду Таиз.

У Сани су бацали и каменице на десетине хиљада демонстраната окупљених на тргу у центру града.

Доктор Васим ал-Курши који указује прву помоћ рањенима казао је да је 11 особа рањено у главу, а да су се многи нагутали сузавца или су повријеђени у гужви која се направила када су други демонстранти почели да бјеже, преноси АП.

У граду Таиз, на југу земље, јединице предсједничке гарде којима управља Салехов син сукобиле су се с демонстрантима и испалиле сузавац и пуцале на демонстранте. У Таизу су тешко рањене три особе.

Више хиљада демонстраната изашло је јуче на улице и у другим градовима у Јемену – Ибу, ал-Худаиди и Хадрамавту, у знак подршке демонстрантима у Таизу.

Нормални живот је потпуно паралисан у Адену где су демонстранти запалили возило снага безбједности.Оставите одговор