Јавна вечера у Триполију: Борис и Моамер образ уз образ

БЕОГРАД – Предсједник Србије Борис Тадић је, уз више свјетских лидера, присуствовао свечаној вечери у Триполију, коју је припредио либијски лидер Моамер ел Гадафи поводом обиљежавања 41. годишњице либијске револуције. Тадић је сједео је на свечаној вечери одмах до либијског лидера, а на вечери су били и члан Предсједништва БиХ Харис Силајџић, премијер Словеније Борут […]

четвртак, 2 септембра, 2010 / 11:09

БЕОГРАД – Предсједник Србије Борис Тадић је, уз више свјетских лидера, присуствовао свечаној вечери у Триполију, коју је припредио либијски лидер Моамер ел Гадафи поводом обиљежавања 41. годишњице либијске револуције.

Тадић је сједео је на свечаној вечери одмах до либијског лидера, а на вечери су били и члан Предсједништва БиХ Харис Силајџић, премијер Словеније Борут Пахор те премијерка Хрватске Јадранка Косор, преносе београдски медији.

Били су присустни и италијански шеф дипломатије Франко Фратини те предсједници више афричких држава – Маурутаније, Чада, Нигерије, Гвинеје и премијери Алжира, Туниса, и Марока.

Послије свечане вечере, Гадафи и Тадић су, уз присуство осталих лидера, били на свечаној прослави са културно-умјетничким програмом, који је поводом годишњице револуције одржан у центру Триполија.

Ово је четврти сусрет Тадића и Гадафија, а други ове године.

Либија, која није признала Косово, предсједава Генералној скупштини УН, која на сједници 9. септембра терба да расправља о српској резолуцији о Косову.Оставите одговор