Јанко без шансе, Роџер у финалу

Јанко Типсаревић поражен је у полуфиналу турнира Мастерс серије од трећег играча свијета Роџера Федерера са 2:0, по сетовима 6:2, 6:3 после 65 минута игре. Био је ово пети међусобни дуел Србина и Швајцарца и пета побједа Федерера који ће у недељном финалу за трофеј играти са Томашом Бердихом. Типсаревић је одиграо без дилеме најслабији […]

субота, мај 12, 2012 / 21:05

Јанко Типсаревић поражен је у полуфиналу турнира Мастерс серије од трећег играча свијета Роџера Федерера са 2:0, по сетовима 6:2, 6:3 после 65 минута игре.

Био је ово пети међусобни дуел Србина и Швајцарца и пета побједа Федерера који ће у недељном финалу за трофеј играти са Томашом Бердихом.

Типсаревић је одиграо без дилеме најслабији меч ове недеље. Дјеловао је стегнуто, имао је током цијелог дуела само једну брејк прилику, а издао га је и сервис који га је одлично служио у претходним мечевима (44% убаченог првог).

Са друге стране Швајцарац није морао да одигра ништа посебно, био је као и увијек сигуран на свој сервис и славио је лакше него што је можда и он очекивао.

Федерер је одмах на почетку показао колико је добар на свој сервис. Добио је уводна два сервис гема без изгубљеног поена, али је у другом гему направио неколико грешака и тако испустио прилику да угрози сервис српског тенисера.

Наставио је Федерер да пријети и у четвртом гему је дошао до брејка иако је лако могло да буде и 2:2. Типсаревић је направио неколико јефтиних грешака на гем лопту и Швајцарац је искористивши другу брејк лопту повео са 3:1. Имао је Јанко у следећем гему 0:30 али је дјеловао превише стегнуто и Федерер је на искуство успио да потврди брејк иако није играо ништа посебно.

У наставку сета Федерер је потпуно преузео контролу, лако је добио поене на свој сервис, а у осмом гему је направивши још један брејк повео са 1:0 у сетовима (6:2) и стекао право да први сервира у другом сету.

Други сет био је веома сличан првом. Федерер је лагано добијао своје гемове, у четвртом гему стигао је до прве брејк шансе у другом сету и одмах је претворио у гем. Једини прилику за повратак и једину брејк лопту на мечу Типсаревић је имао у седмом гему другог сета, али није успио да је искористи. Федерер је у наставку успио да добије још један сервис гем и обезбиједи пласман у финале.Оставите одговор