Ахмадинеџад: За уништење Израела није неопходан рат

Предсједник Ирана Махмуд Ахмадинеџад рекао је да рат није неопходан како би се постигло "уништење” Израела, објавила је иранска државна агенција ИРНА. „Рушење ционистичког режима нужно не изискује рат. Ако земље у региону прекину везе са ционистима и баце љагу на њих, то ће изазвати крај тог марионетског режима”, поручио је Ахмадинеџад. Ахмадинеџад, познат по […]

субота, мај 12, 2012 / 21:16

Предсједник Ирана Махмуд Ахмадинеџад рекао је да рат није неопходан како би се постигло "уништење” Израела, објавила је иранска државна агенција ИРНА.

„Рушење ционистичког режима нужно не изискује рат. Ако земље у региону прекину везе са ционистима и баце љагу на њих, то ће изазвати крај тог марионетског режима”, поручио је Ахмадинеџад.

Ахмадинеџад, познат по оштрим говорима против Израела, сматра и да јеврејска држава представља „злоћудни тумор” који треба уклонити из региона, пренио је Франс прес.

Ирански предсједник, такође, се подсмјехнуо Саудијској Арабији у другим арапским земљама богатим нафтом, због њихових веза са Западом, нарочито са израелским савезником, Сједињеним Америчким Државама.

„Кад би лидери тих земаља имали и мало мозга у глави, не би продавали своју нафту, само да би купили оружје у вриједности од 60 милијарди долара”, закључио је Ахмадинеџад.Оставите одговор