Јања Бојанић в.д директора Института за јавно здравство

Влада Републике Српске именовала је Јању Бојанић за вршиоца дужности директора Института за јавно здравство Српске, сазнаје Срна. Бојанићева је на ову дужност именована умјесто Слободана Станића који сада обавља дужност министра здравља и социјалне заштите Српске. Она је у Институту била на мјесту начелника Службе за епидемиологију. Институт за јавно здравство је високо специјализована […]

петак, март 22, 2013 / 11:55

Влада Републике Српске именовала је Јању Бојанић за вршиоца дужности директора Института за јавно здравство Српске, сазнаје Срна.

Бојанићева је на ову дужност именована умјесто Слободана Станића који сада обавља дужност министра здравља и социјалне заштите Српске.

Она је у Институту била на мјесту начелника Службе за епидемиологију.

Институт за јавно здравство је високо специјализована здравствена установа чији је обим рада и дјелатности прописан Законом о здравственој заштити, те која дјелује на подручју цијеле Републике Српске, а неријетко и шире.

Своју дјелатност Институт обавља преко својих шест јединица које се налазе у Бањалуци, Добоју, Требињу, Источном Сарајеву, Фочи и Зворнику.

Институт обавља низ дјелатности и активности од глобалних, као што је праћење и анализирање цијелог здравственог сектора Републике Српске и учествовања у израдама стратегија и законске регулативе из области здравства, до обраде клиничких и неклиничких узорака и њихових микробиолошких, епидемиолошких, радиолошких и физичко-хемијских анализа.Оставите одговор