Јадранско-евролигашка збрка: Звезда ангажује адвокате, Лорбек недоступан

Директор кошаркашког клуба Црвена звезда Телеком Давор Ристовић најавио је могућност да црвено-бијели ангажују међународни тим адвоката како би се анализирало "све оно што је урадила АБА лига" поводом споразума са Евролигом о начину пласмана у елитно европско клупско такмичење. Послије много опречних изјава и контрадикторних информација око домаћинства завршног турнира АБА лиге, које су […]

четвртак, 14 марта, 2013 / 17:57

Директор кошаркашког клуба Црвена звезда Телеком Давор Ристовић најавио је могућност да црвено-бијели ангажују међународни тим адвоката како би се анализирало "све оно што је урадила АБА лига" поводом споразума са Евролигом о начину пласмана у елитно европско клупско такмичење.

Послије много опречних изјава и контрадикторних информација око домаћинства завршног турнира АБА лиге, које су још једном унијеле праву пометњу међу клубовима, одређено је, коначно, да ће домаћин завршног турнира бити Лакташи. Ристовић истиче да црвено-бијелима то не смета.

"С обзиром на целокупну ситуацију, наш став је био да је најбоље да прво добијемо на увид споразум (АБА лига – Евролига), па тек онда да одлучујемо о домаћинству Фајнал фора. Ипак, морам да нагласим да ће за Црвену звезду бити задовољство да игра у Републици Српској. Игокеа и Лакташи су увек били одлични домаћини и веома гостољубиви. Нама не смета што ће се завршни турнир АБА лиге играти у Лакташима, јер где год да се игра Црвена звезда има своју публику. Зато већ сада позивамо наше навијаче да нас подрже у што већем броју, јер нам је њихова подршка неопходна", почео је причу директор Црвене звезде Телеком.

Први оперативац црвено-бијелих још једном је апострофирао да и даље није ријешена мистерија око пласмана у Евролигу. Прије осам дана у канцеларију регионалног такмичења, односно предсједнику АБА лиге Радовану Лорбеку, послат је допис са захтјевом да се свим клубовима достави копија споразума са Евролигом, али одговор још није стигао:

"Ми и даље нисмо добили споразум који је потписан између АБА лиге и Евролиге. И у дану када је одређен домаћин завршног турнира регионалног такмичења неколико пута смо покушавали да добијемо господина Лорбека. На наше позиве опет није одговарао, али смо његове изјаве поново могли да видимо у медијима. Пошто још нема никаквих назнака да ћемо поменути споразум добити на увид ако буде потребно ангажоваћемо међународни адвокатски тим који ће анализирати све оно што је урадила АБА лига. Потрудићемо се да све ствари изведемо на чистац, разјаснимо све дилеме и тиме осветлимо које интересне групе из Борда АБА лиге стоје иза бламаже регионалног такмичења последњих месец дана", истакао је Ристовић и потом додао:

"Оно што нас посебно занима је ко ће од челника АБА лиге сносити одговорност за промену пропозиција у фебруару, мистификацију споразума са Евролигом као и тајновитост и скандал приликом одређивања домаћина Фајнал фора, а све то су пратиле контрадикторне изјаве председника и директора АБА лиге. Неодпустиво је и неодговорно да челници АБА лиге на тај начин руше регионално такмичење, а да за то не сносе никакву одговорност", закључио је Ристовић.