Израел прогони Хришћане: Порез затворио Храм гроба господњег

Хришћанске конфесије које управљају јерусалимским Храмом гроба Господњег затвориле су данас светињу у знак протеста против планова градских власти да им уведу порез, објавило је братство Светог гроба.

недеља, фебруар 25, 2018 / 23:24

Црква сматра кршењем ’статуса кво‘ акције локалних власти које траже да се плати порез на читаву непокретност, осим непосредно цркава. Већ је почело блокирање рачуна, затраживши пенале за претходне године.

"Систематски и без преседана напад на хришћане на Светој земљи грубо крши најосновнија и суверена права, газећи осjетљиво ткиво односа хришћанске општине и локалних власти. Зато, као мjеру протеста одлучили смо се на корак без преседана — затварање Храма гроба Господњег", наводи се у саопштењу које су потписали грко-католички, јерменски поглавари у Јерусалиму и католички кустос Свете земље.

Осврћући се на закон који је недавно представљен у израелском парламенту, а који би омогућио израелској држави да преузме црквене некретнине, вође цркве кажу:

– Систематска кампања злостављања цркви и хришћана је достигла свој врхунац објављивањем дискриминаторног и расистичког закона којем је циљ просперитет хришћанске заједнице…”.

Храм гроба Господњег налази се на управљању неколико конфесија, али посљедњу ријеч има јерусалимски патријарх Грчке православне цркве. Храм се сматра највећом хришћанском светињом.3 КОМЕНТАРА

  1. Porez je zakon opstanka svake drzave,i sve mu jje podredjeno,zato u svim razvijenim zemljama postoje ljudski zakoni.a onima kojima je do svih hramova stalo treba da zavuku duboko ruke u svoje dzepove,.Nazalost sirotinja je ta koja sve to nosi na grbacama,nadajuci se da ce im na drugom svijetu to biti uracunato.
    Zato su i stvorene tolike religije da bi bogati manipulirali sirotinjom A BOG JE SAMO JEDAN pa je beli nas obicne smrtnike pustio iskusenjima.
    Nikada nije bilo manje vjere u ljudima ,i vise NE- vjernika,ali nadam se da sve to Bog vidi pa izvolimo.Svakoga mozemo prevariti ali Svevisnjega sigurno ne.

Оставите одговор