Избори у Добоју: Јеринић чека противкандидата, ПДП представља опозицију

Након што је Борис Јеринић, актуелни замјеник министра одбране БиХ, објавио своју кандидатуру за градоначелника Добоја, његови суграђани жељно ишчекују да се објелодани име једног или више противкандидата, а судећи по спекулацијама, Добојлије би могле гласати за Оливеру Недић, кандидата ПДП.

понедељак, 10 децембра, 2018 / 23:39

"Очекујем неког противкандидата. Искрено бих волио да га буде. Неки који су помињани да ће бити одустали су од тога, јер су схватили да би то била ‘екскурзија’. Ко год је озбиљан неће се упуштати ако зна да не може добити подршку”, изјавио је Борис Јеринић за Н. новине”, те истакао да ће бити независни кандидат.

Лидери СДС-а и ПДП-а Вукота Говедарица и Бранислав Бореновић, према сазнањима Н. новина, већ су разговарали о томе да предложе заједничког кандидата, а иако у добојском ПДП-у не потврђују да би то могла бити директорка Центра за социјални рад Оливера Недић, то на неки начин наговјештавају.

"Ако дођемо у ситуацију да дајемо приједлог, сигурно осим Тихомира Глигорића постоје још неки људи, да не кажем жене које могу изаћи као потенцијални кандидати”, каже Слободан Васиљевић, члан Предсједништва ПДП.

Након што је Јеринићево име лансирано у орбиту, започели су разговори за подршку кандидатури, а оно што је сасвим извјесно јесте да ће му вјетар у леђа дати партије и групације које чине скупштинску већину у Добоју.

"Ја сам добио усмену подршку предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика, а очекујем и подршку ДНС-а, Уједињене Српске, Независног демократског клуба са Недељком Чубриловићем на челу. Разговараћемо са социјалистима, СДП-ом, СДА… Тражићу што већи консензус”, поручио је Јеринић.

Подршка добојског СНСД-а Јеринићу, поручују из ове странке, не доводи се у питање."Он је наш заједнички кандидат, што значи да има нашу подршку, за остале партије не знам”, рекао је Урош Гостић, предсједник добојског Градског одбора СНСД-а.

Добојски социјалисти кажу да ће након расписивања ванредних избора за првог човјека града донијети свој став о томе да ли ће имати кандидата или ће подржати неког од предложених.