Иванић предлаже да се у МЕХКО дода једна реченица

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је данас у Приједору да ће предложити допуну механизма координације – једну реченицу која би појаснила да се одлуке доносе гласовима ентитета, односно Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/. "Да не би било проблема, с обзиром да је тамо речено да се одлуке доносе гласовима свих […]

понедељак, 29 фебруара, 2016 / 19:07

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић изјавио је данас у Приједору да ће предложити допуну механизма координације – једну реченицу која би појаснила да се одлуке доносе гласовима ентитета, односно Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/.

"Да не би било проблема, с обзиром да је тамо речено да се одлуке доносе гласовима свих присутних, што значи и гласовима ентитета, и то је ствар на којој ћу ја у наредним данима покушати да инсистирам", рекао је Иванић новинарима у Приједору након разговора са градоначелником Марком Павићем.

Он сматра да ће тим малим додатком, односно условом да то обавезно подразумијева гласове ентитета, бити разријешени сви приговори. Иванић је додао да и даље сматра да механизам координације нема ниједног елемента који би био штетан за Републику Српску.

Члан Предсједништва БиХ из РС-а Младен Иванић назвао је медијским спекулацијама поједине тврдње у вези с могућом реконструкцијом Вијећа министара БиХ и формирањем нове скупштинске већине на нивоу БиХ, у којој би умјесто Савеза за промјене био СНСД.

“У БиХ је све могуће, али мислим да је то тешко остварити јер би то подразумијевало новог мандатара, а њега нема без моје сагласности", навео је Иванић.