Италијанска фирма купила приједосрку месну индустрију

Приједорска месна индустрија Импро продата је компанији ЛСА из Брчког, чији су представници данас потписали купопродајни уговор са компанијом "Хета" која је пронашла овог инвеститора. Градоначелник Приједора Марко Павић изјавио је да продаја месне индустрије „Импро“ има вишеструку корист не само за Приједор, већ и за Српску и БиХ, јер значи запошљавање, стварање дохотка и […]

четвртак, 16 априла, 2015 / 16:42

Приједорска месна индустрија Импро продата је компанији ЛСА из Брчког, чији су представници данас потписали купопродајни уговор са компанијом "Хета" која је пронашла овог инвеститора.

Градоначелник Приједора Марко Павић изјавио је да продаја месне индустрије „Импро“ има вишеструку корист не само за Приједор, већ и за Српску и БиХ, јер значи запошљавање, стварање дохотка и повећање извоза.

„Овим је отворена могућност отварања великог броја малих фарми које ће своју робу моћи пласирати на сигурно тржиште. До сада је тржиште са сточним фондом било нестабилно без гарантованог откупа стоке“, рекао је Павић на конференцији за новинаре.

Представник „ЛСА“ Ален Бошњаковић најавио је улагања и проширење производње да би „Импро“ могао постати носилац развоја пољопривреде и сточарства у овој регији, али и шире.

„Биће и нових машина за нове производе који се до сада овдје нису производили. То значи могућност да ово предузеће постане још јаче, са више радних мјеста и нових производа“, рекао је Бошњаковић и додао да ће почетак рада да зависи од техничких услова.

Месну индустрију „Импро“ приватизовало је предузеће „Орион 3″ 2006. године и довело га у стечај. Стечајни поступак покренут је 2011. године и трајао је до марта 2013. године када је Хипо Алпе Адрија банка Бања Лука купила дио стечајне имовине „Импра“ за 4.735.000 КМ. Имовину је потом преузела и продала групација ХЕТА.