Италија: Пад производне индустрије

МИЛАНО – Наруџбине италијанских индустријских производа опале су у фебруару за 32,7 одсто на годишњем нивоу, објавио је данас национални завод за статистику. У јануару је забиљежен пад од 33,2 одсто. Продаја индустријских производа на годишњем нивоу умањена је за 24,6 одсто, а прошлог мјесеца забиљежено је смањење за 3,1 одсто. Најтеже су погођене индустрија […]

петак, април 17, 2009 / 12:02

МИЛАНО – Наруџбине италијанских индустријских производа опале су у фебруару за 32,7 одсто на годишњем нивоу, објавио је данас национални завод за статистику.

У јануару је забиљежен пад од 33,2 одсто.

Продаја индустријских производа на годишњем нивоу умањена је за 24,6 одсто, а прошлог мјесеца забиљежено је смањење за 3,1 одсто.

Најтеже су погођене индустрија аутомобила, са падом наруџбина за 27,7 одсто, те металска индустрија, која трпи слабљење потражње за чак 40,1 одсто.

Текстилна индустрија, такође, је забиљежила пад потражње за 19,7 одсто.

Италија је ушла у рецесију у трећем кварталу, а њена економија доживјела је контракцију од један одсто, што је највише у посљедњих 30 година.

Земља је веома зависна од свог индсутријскиг сектора, који је главни извозник и кључни мотор привредне активности.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *