Источносарајевски СДС тражи повлачење одлуке о поскупљењу струје за јавну расвјету

Неспособна Влада Републике Српске само поскупљењима и задуживањима обезбјеђује новац за своје функционисање и опстајање јавних предузећа.

петак, 3 јануара, 2020 / 18:25

Овај пут су на удару општине и градови Републике Српске. Наиме, Електропривреда Републике Српске на челу са "генијалцем" Луком Петровићем, узгред речено генералним секретаром СНСД, је повећала цијену енергије за јавну расвјету, за скандалозних 25%.

Поскупљење је услиједило након што су локалне заједнице усвојиле буџете за 2020-ту годину, што значи да ће буџети бити оптерећени за обавезе која нису планиране.

Налазимо се у апсурдној ситуацији у којој на једној страни општине покушавају уштедјети новац на тај начин што постављају лед расвјету, мијењају дотрајалу расвјету за економичнију, реализују тзв. паметне пројекте користећи савремена технолошка рјешења, па да уштеђена средства уложе у свој будући развој.

На другој страни имамо Владу и ЕП РС које тај новац желе приграбити себи. Вјероватно су у проблему зато што морају отпустити 15% непотребно запослених СНСД-ових активиста из ранијих изборних циклуса или да се за октобар обезбједе паре за нове "овце за шишање" у виду СНСД-ових полетараца који ће нам "очитавати бројило".

И на крају питање:"Гдје је овдје Савез општина и градова Републике Српке и његов предсједник Љубиша Ћосић? Хоће ли дићи глас и заложити се за локалне заједнице које му плаћају чланарину или ће страначки послушно погети главу и пристати "на шишање"?"

Од Владе Републике Српске и управе Електропривреде РС тражимо да ову одлуку одмах ставе ван снаге!