Иран: САД и Израел узвраћамо истом мјером ако нас нападну

Иран ће истом мјером одговорити на сваки израелски или напад Сједињених Америчких Држава на иранска нуклеарна постројења, рекао је данас генерал Јахја Рахим Сафави, војни савјетник иранског врховног вође ајатолаха Али Хамнејиа, јавио је АФП. Сафави је, како наводи иранска агенција Фарс, рекао да ипак такав један напад није вјероватан. Упркос упозорењима из Вашингтона и […]

субота, јун 2, 2012 / 18:46

Иран ће истом мјером одговорити на сваки израелски или напад Сједињених Америчких Држава на иранска нуклеарна постројења, рекао је данас генерал Јахја Рахим Сафави, војни савјетник иранског врховног вође ајатолаха Али Хамнејиа, јавио је АФП.

Сафави је, како наводи иранска агенција Фарс, рекао да ипак такав један напад није вјероватан.

Упркос упозорењима из Вашингтона и Израела да су „све опције на преговарачком столу” уколико пропадну преговори између Ирана и највећих свјетских сила о контроверзном нуклеарном програму Ирана, нема услова за извођење напада, казао је ирански генерал.

„Домаћа политика, економски и социјални услови у Америци и код ционистичког режима, нису такви да би могли имати нови рат у региону”, рекао је Сафави.

Према његовим ријечима, предсједник САД Барак Обама жели да буде поново изабран у новембру, а кабинет израелског премијера Бењамина Нетанијаху је слаб.

„У сваком случају, ако дође до напада, ми ћемо на војну операцију реаговати паметно, пропорционално тако да ћемо им нанијети исту штету колику и они нама”, рекао је ирански генерал.

Сафави је упозорио да је цијели Израел у домету пројектила Хезболаха, шиитске милиције у Либану која је савезник Ирана, а да су снаге САД у региону рањиве.

„Они имају на хиљаде пројектила…(вођа Хезболаха) Хасан Насрала је војник врховног вође…сва мјеста ционистичког ентитета су у домету пројектила”, наставио је он.

Сафави каже и да је рањиво свих 20 америчких база у региону и више од 100.000 америчких војника који се ту налазе и да су они суочени са опасношћу од Ирана.

„Американци савршено добро знају да је свих 60 њихових ратних бродова у Персијском заливу” рањиво, казао је ирански генерал, а пренио АФП.Оставите одговор