Индију потресају протести због силовања дјевојке

У Индији су данас настављени масовни и често насилни протести због силовања и бруталног пребијања 23-годишње студенткиње, а полиција је опет растеравала демонстранте воденим топовима и палицама. У сукобима у граду Импалу убијен је индијски телевизијски новинар, Медији преносе и ријечи несрећне дјевојке упућене њеној породици да има намјеру да преживи, упркос тешким повредама које […]

недеља, децембар 23, 2012 / 17:46

У Индији су данас настављени масовни и често насилни протести због силовања и бруталног пребијања 23-годишње студенткиње, а полиција је опет растеравала демонстранте воденим топовима и палицама.

У сукобима у граду Импалу убијен је индијски телевизијски новинар, Медији преносе и ријечи несрећне дјевојке упућене њеној породици да има намјеру да преживи, упркос тешким повредама које су јој нанијете.

Више стотина људи поново је изашло на улице Њу Делхија, иако је министар унутрашњих послова Сушилкумар Шинде обећао да ће размотрити њихов захтјев да шесторица осумњичених за силовање буду осуђени на смртну казну.

Министар Шинде је у суботу вече, након цјелодневних протеста и спорадичних сукоба демонстраната и полиције, обећао да ће влада предузети мјере за бољу заштиту жена.

Група демонстраната састала се данас с председницом владајуће Конгресне партије Соњом Ганди и том приликом изнела захтев за убрзано суђење осумњиченима.

Индијски телевизијски новинар убијен је данас у граду Импалу када је полиција отворила ватру на демонстранте који су протестовали због сексуалног напада на филмску глумицу на сјевероистоку Индије, саопштила је полиција. Новинар (36) радио је за телевизијску мрежу Дордаршан, јавио је АФП.

Полиција је ухапсила шест мушкараца због сумње да су 16. децембра силовали студенткињу у аутобусу у покрету.

Дјевојци су љекари касније морали да одстране дио цријева због тежине повреда које су јој нанете.

Нападачи су њу и њеног пријатеља пребили челичним шипкама, док су сатима возили аутобус градским улицама, чак и поред полицијских пунктова. На крају су их свукли и оставили их на путу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *