Инцко: Пресуда хрватским генералима неће дестабилизовати БиХ

Првостепена пресуда хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу неће дестабилизовати стање у БиХ, изјавио високи представник ЕУ Валентин Инцко. Инцко је рекао да ће код Хрвата остати огорчење и траума због осјећаја да је међународна заједница против њих, што није тачно. "Многи сматрају да је у БиХ довољна мала искра да се све запали", […]

понедељак, април 18, 2011 / 15:13

Првостепена пресуда хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу неће дестабилизовати стање у БиХ, изјавио високи представник ЕУ Валентин Инцко.

Инцко је рекао да ће код Хрвата остати огорчење и траума због осјећаја да је међународна заједница против њих, што није тачно.

"Многи сматрају да је у БиХ довољна мала искра да се све запали", оцијенио је Инцко за словеначку ПОП ТВ, истичући да он има другачије мишљење и да је сигуран да та искрица неће бити ни првостепена пресуда хрватским генералима у Хагу.

"Стање у БиХ није повољно, а политичке дебате су најмање што је сада потребно тој земљи" рекао је Инцко и додао да умјесто политичких расправа Босни и Херцеговини требају инвестиције и напредакОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *