Илић: Градња моста на Дрини почеће идуће године

Министар грађевинарства и урбанизма Србије Велимир Илић рекао је данас да ће градња моста на Дрини који ће повезати Љубовију и Братунац почети идуће године, а радови ће бити завршени у 2015. години. „Комплетно је исплаћена израда пројектне документације, која ће бити завршена, можда, до краја године“, рекао је Илић новинарима у Влади Србије. Илић […]

петак, 13 децембра, 2013 / 16:36

Министар грађевинарства и урбанизма Србије Велимир Илић рекао је данас да ће градња моста на Дрини који ће повезати Љубовију и Братунац почети идуће године, а радови ће бити завршени у 2015. години.

„Комплетно је исплаћена израда пројектне документације, која ће бити завршена, можда, до краја године“, рекао је Илић новинарима у Влади Србије.

Илић каже да ће пројектна документација за тај инфраструктурни објекат у наредних неколико дана бити пред државном ревизионом комисијом, те додаје да је Србија издвојила средства у буџету за почетак радова.

Он је рекао да ће скоро 50 одсто радова бити завршено у 2014. години, док ће остало бити завршено у 2015. години, преносе београдски медији.

Илић је напоменуо да Србија и Република Српска треба да се договоре још око градње прилаза мосту, гдје ће бити само једна царина и то на страни Републике Српске, јер би у Србији ти радови били веома скупи.

Мост ће повезати Српску са будућим аутопутем од Београда до границе са Црном Гором, такозваним Коридором 11, а већ постоји и пут од Ваљева до Љубовије.Оставите одговор