Игокеа: Ако се ствари не промијене, напустићемо лигу

"Уколико се ускоро не промијене неке ствари у КС БиХ, озбиљно размишљамо да не играмо Лигу БиХ", изјавио предсједник Игокее Горан Додик. У Игокеи се још не могу помирити са чињеницом да нису освојили шампионску титулу у БиХ и да сљедеће сезоне неће играти у НЛБ лиги. Главног кривца виде у судијама , као и […]

среда, 15 јуна, 2011 / 09:45

"Уколико се ускоро не промијене неке ствари у КС БиХ, озбиљно размишљамо да не играмо Лигу БиХ", изјавио предсједник Игокее Горан Додик.

У Игокеи се још не могу помирити са чињеницом да нису освојили шампионску титулу у БиХ и да сљедеће сезоне неће играти у НЛБ лиги. Главног кривца виде у судијама , као и комесару такмичења Божи Бошњаку.

"Колико знам, и остали клубови из Републике Српске који се такмиче у Лиги БиХ имају слично размишљање као и ми. Ако је осталим екипама стало до комесара такмичења, нека је онда и играју. Треба да се промијене људи који воде лигу јер не може човјек који годинама ради у екипи Широког да сада води лигу. Вријеме је да челници савеза сједну и договоре се о пропозицијама будућег такмичења и да се пропозиције не доносе током лиге кад то некоме одговара", рекао је за "Глас Српске" предсједник Игокее.

Велика жеља клуба из Александровца је да поново игра у НЛБ лиги, али ће и то бити тешко остварљиво ове сезоне јер су сва планирана мјеста попуњена.
"Сва мјеста у Јадранској лиги су попуњена, што је званично потврђено и према нашим сазнањима тешко је очекивати да ће неки од клубова одустати од такмичења", нагласио је Додик.

Према садашњој расподјели мјеста, сљедеће сезоне Словенија ће имати четири представника, Крку, Унион Олимпију, Хелиос и Златорог (бивша Пивоварна Лашко). Србија има три сигурна учесника, Партизан, Хемофарм и Раднички, док ће ФМП морати да плати позивницу у износу од 150.000 евра уколико жели да игра. Из Хрватске долазе Загреб и Цедевита, а Цибона, као и "пантери", мора да плати позивницу. Црногорска Будућност има загарантовано мјесто, као и повратник у лигу израелски Макаби. Широки ће бити представник БиХ.