И Роналдо на удару истраге због утаје пореза

Најбољи фудбалер свијета и прва звијезда Реал Мадрида Кристијано Роналдо суочава се са оптужбама шпанских тужиоца да је утајио порез од 14,7 милиона евра. Бројни шпански медији преносе да ће до краја јуна бити покренут поступак против Португалца на основу истраге пореских званичника да је од 2011. до 2014. године на Дјевичанским острвима сакрио своје […]

среда, јун 14, 2017 / 09:09

Најбољи фудбалер свијета и прва звијезда Реал Мадрида Кристијано Роналдо суочава се са оптужбама шпанских тужиоца да је утајио порез од 14,7 милиона евра.

Бројни шпански медији преносе да ће до краја јуна бити покренут поступак против Португалца на основу истраге пореских званичника да је од 2011. до 2014. године на Дјевичанским острвима сакрио своје приходе од продаје права на имиџ.

– То није случајно урађено, прекршен је закон свјесно и намјерно”, рекли су из шпанског тужилаштва, а преноси „Ел Паис”.

Роналду пријети казна затвора од 15 мјесеци, с тим да је неће одслужити између решетака јер према шпанском закону, уколико претходно није имао сличних прекршаја и ако је казна испод двије године, може да је служи ван затвора.

Прије Роналда проблеме због утаје пореза имао је Лионел Меси, Нејмар, Алексис Санчез и други фудбалери који су играли или играју у Шпанији. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *