Хрвати имају удружење новинара са именом нације у називу

На Филозофском факултету Свеучилишта у Мостару, под предсједањем предсједнице Валентине Рупчић, одржана је сједница Предсједништва Друштва хрватских новинара у БиХ (ДХН БиХ).

понедељак, 1 јула, 2019 / 19:55

На дневном реду сједнице, уз остало, био је преглед досадашњих активности Друштва с посебним освртом на његову презентацију у јавности, завршетак свих правних аката, израду мрежне странице, Кодекса части друштва, чланство у међународним и еуропским федерацијама новинара, те остварење сурадње са струковним удругама на подручју БиХ.

Друштво је како је предочено на сједници до сада судјеловало у организацији три конференције, а планира, заједно с осталим удругама из БиХ потакнути низ округлих столова и расправа на теме положаја медија, права новинара и слично.

На данашњој сједници Предсједништва дана је потпора почетку емитирања телевизијског програма Телевизије Херцег Босне и честитке колегама који су дио овог великог и важног пројекта.

Предсједништво ДХН-а најоштрије осуђује стављање под надзор појединих медија у БиХ и такву врсту притиска на новинарске слободе и медијске куће од стране Обавјештајно-сигурносне агенције БиХ (ОСА). ДХН потиче све медије да истрају у рјешавању овог питања које угрожава њихов рад и слободу јавне ријечи.

Почетком јесени, након љетних празника и годишњих одмора, најављено је и засједање Скупштине Друштва хрватских новинара у БиХ.Оставите одговор