Хоџсон нови селектор Енглеске

Фудбалски савез Енглеске на конференцији за медије званично објавио да је Рој Хоџсон нови селектор репрезентације Енглеске. Хоџсон би требало да води „Горди Албион“ следеће четири године. Нови селектор репрезентације Енглеске Рој Хоџон рекао је да је то најважнији посао у домаћем фудбалу и позвао је јавност да му пружи подршку. "Ово је најважнији посао […]

среда, мај 2, 2012 / 06:55

Фудбалски савез Енглеске на конференцији за медије званично објавио да је Рој Хоџсон нови селектор репрезентације Енглеске. Хоџсон би требало да води „Горди Албион“ следеће четири године.

Нови селектор репрезентације Енглеске Рој Хоџон рекао је да је то најважнији посао у домаћем фудбалу и позвао је јавност да му пружи подршку.

"Ово је најважнији посао у енглеском фудбалу, а ја сам привилегован што могу да га преузмем. Једва чекам да почнем да радим и надам се да ће сви стати уз тим", рекао је 64-годишњи Хоџсон новинарима на представљању.

Он је потписао уговор на четири године, што значи да ће бити на челу екипе и за Свјетско првенство 2014. и Европско 2016. године. Вест Хем ће напустити на крају сезоне, 13. маја, а онда ће водити Енглеску на Европском првенству у Украјини и Пољској.

На клупи ће заменити Фабија Капела, који је отишао у фебруару због спора са националним Савезом око одузимања капитенске траке Џону Терију. Хоџсон је до сада био селектор Швајцарске, Финске и Уједињених Арапских Емирата.

"Надајмо се да ће сви стати уз нас и побринути се да радимо као тим и постигнемо резултате које у Енглеској сви очекују и желе", рекао је Хоџсон.

Главни фаворит за селекторску функцију од фебруара био је Хари Реднап, а неки играчи су га јавно подржали.

"Сваки тренер треба да освоји играче. Није ми први пут да се нађем у групи коју не познајем, али моја биографија наводи да сам се добро сналазио у тим ситуацијама. Сваки тренер на новом послу треба да буде сигуран да су играчи уз њега, уједињени у једном циљу. Ми смо Енглеска, фудбалски тим Енглеске. Занимамо многе. Носим велику одговорност, али и играчи такође", рекао је он.

Тренер је радио у клупском фудбалу у Енглеској, Шведској, Данској, Норвешкој, Швајцарској и Италији, у којој је два пута био на челу Интера.

"Нема никакве сумње да познаје међународни фудбал", рекао је предсједник Фудбалског савеза Енглеске (ФА) Дејвид Бернстин. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *