Гуслари одушевили Семберце

Бијељинска публика уживала је синоћ у звуцима древног српског музичког инструмента и епским пјесмама које су извели гуслари Вукан Ђука, Коста Плакаловић, Ђорђе Копривица и други. Осим гуслара у једночасовном програму публици се, у препуној сали Градског биоскопа, представила и Јована Ујић која је отпјевала неколико етно пјесама. Предсједник Гусларског друштва "Филип Вишњић" из Бијељине […]

уторак, април 26, 2011 / 11:12

Бијељинска публика уживала је синоћ у звуцима древног српског музичког инструмента и епским пјесмама које су извели гуслари Вукан Ђука, Коста Плакаловић, Ђорђе Копривица и други.

Осим гуслара у једночасовном програму публици се, у препуној сали Градског биоскопа, представила и Јована Ујић која је отпјевала неколико етно пјесама.

Предсједник Гусларског друштва "Филип Вишњић" из Бијељине Вукан Ђука рекао је да је гусларско вече уприличено поводом хришћанског празника Васкрса и рођендана најпознатијег српског гуслара и творца српских народних пјесама Филипа Вишњића.

"Људи воле да слушају гусле и епске пјесме које је створио Филип Вишњић, а чију ниједну ријеч Вук Караџић није промијенио. Гусларске вечери су увијек лијепо посјећене", каже Ђука.

Предсједник Савеза гуслара Републике Српске Миладин Пандуревић рекао је да гуслари и удружења гуслара доприносе ширењу културе српског народа и промовисању вриједности епске народне поезије.

Гусларско вече организовано је у сарадњи Центра за културу "Семберија" и Гусларског друштва "Филип Вишњић". Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *