Гугл појачава безбједност за Џимејл

Амерички Интернет гигант "Гугл” објавио је увођење новог безбједносног система у своју услугу електронске поште џимејл (g-mail). Ради се о систему који може да региструје сумњиве везе и објављује корисницима поруке упозорења, објављено је на веб сајту www.zdnet.fr. Нова безбједносна услуга ће географски локализовати коришћене Интернет протокол (IP) адресе за прикључивање на џимејл, али ће […]

петак, 26 марта, 2010 / 13:39

Амерички Интернет гигант "Гугл” објавио је увођење новог безбједносног система у своју услугу електронске поште џимејл (g-mail).

Ради се о систему који може да региструје сумњиве везе и објављује корисницима поруке упозорења, објављено је на веб сајту www.zdnet.fr.

Нова безбједносна услуга ће географски локализовати коришћене Интернет протокол (IP) адресе за прикључивање на џимејл, али ће локализација бити шира, на нивоу земље, како би се поштовало право на приватност.

На тај начин ће, уколико буде примјећена нека неуобичајена активност на нивоу везе на налогу корисника џимејла, он бити упозораван слањем поруке типа „Мислимо да је ваш налог био консултован из…(па ће онда бити наведен назив земље)”.

Корисник потом кликом мишем може отворити листу последњих успостављаних веза и прочитати називе земаља из којих оне потичу.

Уколико констатује неку неуобичајену активност, корисник може одмах да реагује промјеном шифре.Оставите одговор