Грујичић: Надам се да се Сребреница неће вратити у вријеме лажи и манипулација

Српски кандидат за начелника Сребренице Младен Грујичић изјавио је за Недељник да уколико се испоштују резултати избора по којима је освојио највише гласова, да више никад у том граду не морају да буду у страху – ни Срби, ни муслимани.

среда, октобар 5, 2016 / 14:16

Српски кандидат за начелника Сребренице Младен Грујичић изјавио је за Недељник да уколико се испоштују резултати избора по којима је освојио највише гласова, да више никад у том граду не морају да буду у страху – ни Срби, ни муслимани.

Грујичић је интервјуу за oвај магазин дао након ноћи у којој је одлуком изборне комисије остао без хиљаду гласова, док је примао пријетеће поруке и док је чекао гласове из дијаспоре међу којима тешко може да рачуна и на један глас. Ипак, оптимиста је.

Сребреница је, дакле, на корак до српског начелника након 17 година. Шта то значи?

Ради се о великој зрелости српских партија и српске политике, али и о зрелости свих грађана Сребренице и наших односа овдје. Дошло је вријеме да живимо нормално, да живимо као људи – у правом миру и разумијевању, с правим приликама за бољи живот.

Како разумијете реакције досадашањег начелника Ћамила Дураковића на резултате?

Хоћу да вјерујем да су Ћамил Дураковић, његова и политика сличних људи прошлост Сребренице, Републике Српске и БиХ. Нећу да размишљам да ће се Сребреница поново вратити у вријеме у којем се на лажима и манипулацији жртвама Бошњака гради будућност против српског народа. Ми ћемо да градимо бољу будућност за све грађане и ни на чију штету.

Како ће изгледати 11. јул 2017. године у Сребреници?

Достојанственије од сваког 11. јула прије 2017. године. То није тако тешко као што се до сада представљало. Срби и муслимани могу да разумију међусобну бол јер ми у Сребреници и Подрињу сви добро знамо колико је бола с обје стране.

Да ли ћете се поклонити жртвама злочина против Бошњака у Сребреници?

Ја сам се поклонио свим жртвама свих злочина над недужним људима. Свој пијетет и дубоко поштовање исказао сам бошњачким жртвама и њиховим породицама. Ако ме питате да ли ћу то направити у Поточарима, ако је то услов да Сребреница иде напријед – наравно да хоћу.

Имате ли очекивања од Србије или из Србије – институционално и од народа?

 Наравно. Од Србије очекујемо најбоље за наш народ, а то је да настави да подржава помирење и развој општине Сребреница. 0 КОМЕНТАРА

  1. Изборни резултат у Сребреници је велика прекретница за српску политику.
    Из овога се у дилу са Сарајевом може много извући.
    Сребреницу дати Дураковићу свакако му је она бабовина остављена да је харчи и упропаштава а да се истовремено Среберницом вози у црном аудију као да је градоначелник неке од најјачих општина у кантону Сарајево.
    Србима је дати Сребреницу а тражити да се у Сарајеву пониште избори на одређеном броју гласачких мјеста у Бијељини гдје је дошло до очигледне преваре на изборима и куповине гласова.
    У другом кругу завршити са Мићом и послати СДС на смећиште да се се никада не опораве,сви ће бити задовоаљни имати што желе и мирна Босна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *