Гријање у Зворнику поскупљује 17 одсто

У Зворнику је за 17 одсто поскупило гријање, које сада кошта 3,87 КМ по метру квадратном стамбеног простора, од чега ће 0,87 КМ бити субвенцинисано из општинског буџета, и 7,90 КМ по метру квадратном за пословни простор, потврђено је данас у предузећу „Зворник стан“. Нова цијена гријања, на коју је сагласност дала и локална скупштина, […]

понедељак, децембар 5, 2011 / 16:31

У Зворнику је за 17 одсто поскупило гријање, које сада кошта 3,87 КМ по метру квадратном стамбеног простора, од чега ће 0,87 КМ бити субвенцинисано из општинског буџета, и 7,90 КМ по метру квадратном за пословни простор, потврђено је данас у предузећу „Зворник стан“.

Нова цијена гријања, на коју је сагласност дала и локална скупштина, примјењиваће се ретроактивно од 1. новембра.

Начелник општина Зворник Зоран Стевановић рекао је новинарима да је гријање прилично скупо за грађане, али да за "Зворник стан" не постоји алтернативни енергент, осим земног гаса, који је тренутно достигао највећу цијену на свјетском тржишту.

Директор "Зворник стана" Миодраг Јевтић рекао је да је 2005. године цијена гаса износила 350 КМ за хиљаду стандардних метара кубних гаса, док је ове године достигла 990 КМ.

Подсјетивши да је у прошлој сезони гријања потрошено око 2,4 милиона стандардних метара кубних гаса, Јевтић је оцијенио да у овој сезони за исту количину гаса "Зворник стан" мора да издвоји око 400.000 КМ више.

Он је додао да је до 1. децембра "Зворник стан" измирио милион КМ старих обавеза према сарајевском дистрибутеру земног гаса "БХ гасу".

Гријање у Зворнику плаћа се од 15. октобра до 15. априла, односно само у току сезоне гријања.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *