Грчка ће тешко промијенити своју одлуку у вези Македоније

Грчка неће дозволити почетак претприступних преговора Македонији са ЕУ, без одлуке у вези са именом и тешко ће промијенити своју одлуку без обзира од кога долазили притисци. Грчки лист "Македонија" наводи да је став грчке Владе посебно важан, имајући у виду чињеницу да извјештај Европске комисије препоручује почетак преговора. "Биће преседан уколико Србија добије датум […]

понедељак, април 22, 2013 / 09:21

Грчка неће дозволити почетак претприступних преговора Македонији са ЕУ, без одлуке у вези са именом и тешко ће промијенити своју одлуку без обзира од кога долазили притисци.

Грчки лист "Македонија" наводи да је став грчке Владе посебно важан, имајући у виду чињеницу да извјештај Европске комисије препоручује почетак преговора.

"Биће преседан уколико Србија добије датум за преговоре са ЕУ, а не Македонија", рекао је посланик владајућег ВМРО-ДПМНЕ и бивши македонски министар иностраних послова Антонио Милошоски.

Он је у изјави скопском листу "Дневник" изразио наду да ће се током наредног периода увећати амбиције ЕУ за рјешавање билатералних питања.

Према његовим ријечима, треба правити разлику у вези са спором између Србије и Косова и између Македоније и Грчке.

"Разлика је у томе што је спор између Београда и Приштине видљив, а наш са Грчком ирационално апсурдан", нагласио је Милошоски.

Скопски "Утрински весник" упозорава да Македонија никада није добила лошију оцјену о ситуацији у земљи.

Аналитичари Стејт департмента САД у посљедњем извјештају истичу да не постоји област без примједби.

У извјештају Стејт департмента САД за права човјека примједбе се односе на рад македонске полиције, судских органа, парламента, ситуцију у медијима, условима у македонским затворима, те статусу РомаОставите одговор