Грађевинарима Српске представљен самоуграђујући бетон

Самоуграђујући, односно самозбијајући бетон, као бетон будућности има низ предности у односу на класични, вибрирајући бетон, један је од закључака дводневног Деветог међународно научно-стручног скупа "Савремена теорија и пракса у градитељству", који је одржан у Бањалуци. У увођењу у инжењерску праксу самоуграђујућег, односно самозбијајућег бетона као бетона будућности, потребна је адекватна стручна, научна и кадровска, […]

петак, април 12, 2013 / 15:00

Самоуграђујући, односно самозбијајући бетон, као бетон будућности има низ предности у односу на класични, вибрирајући бетон, један је од закључака дводневног Деветог међународно научно-стручног скупа "Савремена теорија и пракса у градитељству", који је одржан у Бањалуци.

У увођењу у инжењерску праксу самоуграђујућег, односно самозбијајућег бетона као бетона будућности, потребна је адекватна стручна, научна и кадровска, а посебно финансијска подршка.
"Потребно је посветити већу пажњу асеизмичком пројектовању саобраћајница у односу на досадашњу праксу код нас", закључили су учесници овог скупа.

На скупу је представљено 45 научних и стручних радова из области урбанизма и просторног планирања, архитектуре, високоградње, хидроградње, мостоградње, саобраћајне и комуналне инфраструктуре, заштите животне средине, грађевинске физике, земљотресног инжењерства, санације и ојачања конструкција, градитељског менаџмента, машинства, технологије.

Скуп је јуче отворио предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор радојичић.

Организатори скупа су Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске, Архитектонско-грађевински факултет Бањалука, Привредна комора Републике Српске и Завод за изградњу Бањалука, а одржава се под покровитељством Владе Републике Српске и града Бањалука.Оставите одговор